Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német vagy az angol nyelvet...

A német vagy az angol nyelvet találod szebbnek?

Figyelt kérdés

Hallod mind a két nyelvet. Melyiket találod szebbnek?

Képtelen vagyok dönteni.

2 éve tanulok angolt. Németet 1 hete kezdtem el az interneten tanár nélkül, egyedül..és nézek németül egy filmet, folyamatosan, már tudom fejből, hogy majd tanulás közben ismerősek legyenek a szavak, és könnyebben emlékezzek rájuk. D aztán meghallgatok angolul egy számot, és valahogy előkelőbbnek tűnik..de a német viszont olyan különleges, izgalmas, nehéz, nem is tudom..

2011. máj. 20. 15:10
1 2 3
 1/26 anonim válasza:
70%

A magyar a legszebb, de a kettő közül az angol :D

A német egy ronda nyelv !

2011. máj. 20. 15:12
 2/26 anonim ***** válasza:
54%
Egyértelműen angol. A német nem egyáltalán nem tetszik hangzásra.
2011. máj. 20. 15:13
 3/26 A kérdező kommentje:
Igen, egyébként nekem is az magyar tetszik a legjobban:)
2011. máj. 20. 15:13
 4/26 anonim ***** válasza:
73%
Én a németet hallom, látom szebbnek. Hangzásilag, nyelvtanilag minden hogyan. Én azt angolt valahogyan olyan furcsának érzem, sosem szerettem, pedig sokat tanultam azt is.
2011. máj. 20. 15:14
 5/26 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet szépség alapján vitatni, hiszen a szépség egy viszonylagos (relativ) valami. Kinek a pap, kinek a papné...

Pl. a magyar nyelvet sokan nagy kaliberű államférfi a kutyaugatáshoz hasonlította, pedig számomra nincs szebb.

2011. máj. 20. 15:17
 6/26 anonim ***** válasza:
91%

Hallgass meg 1-2 német és angol zenét. Szerintem teljesen egyértelmű.

Ugyanakkor hazánkban sokszor annyi némettel találkozhatunk mint angollal, tehát ha nem esztétikailag akarok dönteni akkor már kétséges.

2011. máj. 20. 15:18
 7/26 anonim ***** válasza:
63%
Angol. A németet utálom. Egyedül a zenében tudom elviselni. Bárhol máshol ha hallom sérti a fülemet:D Az angolt viszont mindig is szerettem. Persze a legszebb akkor is a magyar;)
2011. máj. 20. 15:20
 8/26 anonim ***** válasza:
59%
Német. Az angolt utálom. Egyedül a zenében tudom elviselni. Bárhol máshol ha hallom sérti a fülemet:D A németet viszont mindig is szerettem. Persze a legszebb akkor is a magyar;)
2011. máj. 20. 15:28
 9/26 A kérdező kommentje:

"Ezt nem lehet szépség alapján vitatni, hiszen a szépség egy viszonylagos (relativ) valami. Kinek a pap, kinek a papné..."

Ezért úgy tettem fel a kérdést, hogy melyiket találod szebbnek. Nem azt kérdeztem, hogy melyik a szebb. :)

2011. máj. 20. 15:29
 10/26 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem mindkettő szép. Én angolt tanulok,és imádom hogy olyan hullámzó a hanglejtés és gördülékeny,a német (amit nem tanulok) viszont kemény és pattogós és passzol a rockzenéhez :D Na meg a kedvencem mikor németek beszélnek magyarul és akcentusuk van^^
2011. máj. 20. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!