Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent ez az angol mondat?

Mit jelent ez az angol mondat?

Figyelt kérdés

Isn’t she looking great in the white coat surrounded in snow!

értem én minden szót de egyszerűen nem tudom hova rakjam azt, hogy kérdő szórend van és felkiáltó jel a végén

Hogy is fordítsam helyesen?

2011. máj. 18. 14:32
 1/6 anonim válasza:
'Hát nem néz ki nagyszerűen a fehér kabátba ahogy körülveszi a hó?!'
2011. máj. 18. 14:41
 2/6 anonim válasza:
Hát nem néz ki tök jól fehér kabátban, miközben körbeveszi a hó? Valami ilyesmi, de nekem hibásnak tűnik. Surrounded in? Szerintem with.
2011. máj. 18. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Első: kabátba? :)

Kérdező: ez egy felkiáltás, egy "érzelemkitörés", ezért nincs kérdőjel. Úgy is lehet fordítani, hogy "Ó, milyen jól néz ki fehér kabátban, ahogyan körülvszi a hó!"

Olyan, mint a "Why don't you...?" esete, amit pl felszólításnak lehjet fordítani.

2011. máj. 18. 14:44
 4/6 anonim ***** válasza:

# lehet

És igen, nekem is az az érzésem, hogy az angol mondat hibás.

2011. máj. 18. 14:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy icipicit tényleg hibás. Helyesen "surrounded by snow". Ez jelenti azt, hogy "hóval körülvéve" vagy "hó között" stb.

Amúgy a szórenddel semmi baj, az "Isn't it..." kezdetű mondatok szinte pontosan megfelelnek a magyar "Hát nem..." kezdetű mondatoknak. Azok is kérdő jellegű mondatok, de igazából ugye nem kérdés. Hát nem jó kis válasz ez? :D

2011. máj. 18. 15:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia, ez a mondat teljesen OK. surrounded in snow-t akkor mondják, amikor mindent belep a hó (pl ha fehér karácsonyunk van). Úgyhogy kb:

Hát nem nagyszerűen néz ki a fehér kabátban a hóban!

2011. máj. 20. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!