Tulajdonképpen mit jelent a "Sieg heil"?
Figyelt kérdés
2009. febr. 11. 18:48
12/24 anonim válasza:
szerintem győzz szentül xD lehet ez csak nekem értelmes, de a sieg sztem e/2 felszólító módban van
13/24 Zsaneeka válasza:
4/12
2009-12-01 19:48
nincs is olyan szó , hogy : hy ! se nálunk sem az angol nyelvben! amire te gondolsz az a Hi!!! Bocsika deh azért nem mind1 sztem :)))
14/24 János Géza válasza:
Maradjunk abba, hogy ha a nácik nyerik a háborút, jobban járunk, mert az oroszok a náciknál is rosszabbak voltak... Amúgy a Sieg Heil = Szent Győzelem(ért)
15/24 anonim válasza:
Jézusom:"D sok agyhalott, Sieg Heil = Éljen a győzelem! Heil Hitler = Éljen Hitler! hogy jelentené már azt, hogy szent Hitler?!
16/24 anonim válasza:
Ne haragudjatok, de eddig egyik válaszolónak se volt igaza. Sieg szó tényleg azt jelenti hogy győzelem. A heil mint főnév szentet jelent, mint ige gyógyít vagy éljen. Viszont mikor kimondták ch-val eejtették g helyett. A siech meg egy viaszaható ige. Így azt jelenti hogy éljen ő. Az ő alatt a führert (Adolf Hitler) értették.
17/24 anonim válasza:
Költői fordításban: "Mi győzni fogunk!" esetleg Győzelemre fel! vagy
"Éljen a győzelmünk!" - leginkább értelmében ez áll közel ahhoz amit azok gondoltak és mondtak.
A "Roma Vicor!!!" Róma a győztes/nyer(tes)!!! - harci kiáltás mintájára alkották.
18/24 dq válasza:
01-22 23:43: ,,A siech meg egy viaszaható ige. Így azt jelenti hogy éljen ő."
Abból, hogy egy visszaható ige (pl magyarban ilyen a fésülködik) miért következne, hogy Hitlerre értik?
19/24 anonim válasza:
A náci karlendítést a Harmadik Birodalom a rómaiaktól vette át. A Sieg győzedelmet jelent, a Heil pedig azt jelenti hogy "szent" vagy "éljen", de egyik se tökéletes fordítás, gyakorlatilag a magyarban nincs erre megfelelő szó. A latin ave szónak a fordítása Hail, melyből lett a Heil. Egyébként köszönésként használják.
20/24 Magyar Harcos válasza:
Heil Hitler! (’Üdv, Hitler!’)
Heil, mein führer !(’Üdv, vezérem!’)
Sieg Heil! (’Győzelem, üdv!’)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!