Az animek ben van egy japánszó indulásként használják "i" betűvel kezdődik de nem az ike hanem egy másikszó hosszabb ennél aki tudja le írná nekem?
Figyelt kérdés
több féleképenn hallom és próbáltam a fordítókba úgy bele írni ahogy hallom de nem dobott ki semmit tehát biztos h nem jól értem de nagyon zavar h nem tudom tisztán ki ejteteni ezt a szót próbáljatok segíteni lécci .2011. febr. 11. 02:48
2/4 anonim válasza:
Indulásként használják az egész pontosan mit jelent?
Lehet az iku+yo vagy valami, ami más nyelvben nem tesz ki új szót.
De az sem lenne baj, ha elmondanád hol hallottad. (melyik anime, melyik rész, kb. hol)
itarashai mondják az otthon maradók azoknak akik elmennek.
ikimasu a iku (aminek egy másik alakja ike) formálisabb verziója.
Lehet ikimashou (Menjünk!)
3/4 A kérdező kommentje:
a második az nagyon érti de azt hiszem az elsőmár meg adta a választ az "ikuzo" az, nagyon köszi mind kettőtőknek.
2011. febr. 13. 07:01
4/4 A kérdező kommentje:
jah é írtam a kérdés ben h nem egy anime ben hanem többen de azért mondok kettőt (de szinte mindeggyikben használják ): naruto,bleach
2011. febr. 13. 07:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!