Ha nekem csak passzív tudásom van, mihez kezdjek vele nyelvvizsgáig?
Szinte bármilyen szöveget megértek angolul, pl. regényeket olvasok, és hangoskönyveket hallgatok, de szótár használata nélkül képtelen vagyok a levélírásra, és alig bírok megszólalni :/ Képtelen vagyok az önálló szövegalkotásra, főleg verbálisan :(
Középiskolában pocsék volt az oktatás, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem is volt, ott is önállóan kellett felszedni valamit magamra angolból. Ennek már három éve. Három éven át meg sem szólaltam angolul, mert nem voltam olyan szituációban, csak olvastam és olvastam. Most már eljutottam oda, hogy magamban gyönyörűen, helyesen ki tudom ejteni a szavakat, de élőben nem jön a számra, szóval még az ejtésem is leromlott, korábban teljesen korrekt volt :(
Szeretem ezt a nyelvet, és passzívan simán megy (olvasás, hallgatás). Ha már ennyi energiát belefektettem, és élvezem is, jó lenne letenni a nyelvvizsgát.
Néztem nyelviskolát, de ha meg is lesz rá a pénzem, akkor is feleslegesnek tartom – ugyanis azért kellene fizetnem, hogy olyan dolgokat tanuljak, amiket már rég tudok, nincs külön olyan emberek számára tanfolyamuk, mint amilyen én vagyok, nekem csak a beszédet kellene gyakorolni, de azt nagyon-nagyon, a nyelvtant, szókincset nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!