Mit csináljak, hogy ne bántsam meg egy dohányos ismerősömet, de azért én se váljak passzív dohányossá?
Nagyon nehezen barátkozok, ezért egyrészt örülök hogy ezzel a személlyel sikerült egy hullámhosszra kerülnöm... Másrészt amikor csak lehet, rágyújt, én viszont
1. nem dohányzok (és még régebben sem szívtam el egy szálat se)
2. enélkül is van ilyen hurutos-köhögés szerűségem már vagy másfél éve, a cigifüst is irritálja a torkom (voltam vele orvosnál, elvileg kutya bajom, de azzal kezdődik minden napom, hogy váladékot köhögök fel, + anyukám és apai ágú nagyim asztmás)
Szerintetek hogyan oldhatnám meg ezt a helyzetet anélkül, hogy megsérteném? :/
"Nem értem a kérdést"
Igen, lehettem volna konkrétabb is... pl. az bunkóság, hogy mindig egy picit távolabb ülök le/állok mellé (jobban kifejtve: az általános 1 méter helyett inkább olyan 1,5 méter távolság van köztünk) amikor épp rágyújt?
Én nevezhetem magam láncdohányosnak...
DE
Teljes felüdülés lesz számomra, ha szigorodnak a dohányzás törvények...
Miért kell pl. egy tele buszmegállóba beállni cigizni?
Ha az említett személy valóban a barátod, amellett, hogy nem látja, hogy te undorodsz a cigitől, akkor kerek perec küldd arébb, hogy ne füstöljön rád!Ha ezért rosszba lesz veled, akkor még vág is p.fán.
Nem fog megsértődni, ha szépen kéred és elmondod neki, hogy te a cigitől még jobban köhögsz.
Cyndel: egyáltalán nem bunkó, sőt :D + neki nem is meséltem ezt a hurutos akármimet, mert kissé kínosnak érzem (nem ismerem olyan régóta)
akkor semmi bajom ha (ahogy fentebb is említettem)egy picit távolabb állok meg tőle hogy ne érjen a füst, csak nem tudom, hogy ez nem esik-e neki rosszul attól függetlenül, hogy nem mondja... :/
21:06
Így, hogy láncdohányosként is azt mondod, hogy nem sértem meg, megnyugodtam. Neked és mindenki másnak is köszönöm szépen a válaszokat!:)
21:36
Azért nem hiszem, hogy annyira használna az embernek a passzív dohányzás! Aki nem dohányzik, az miért szívja más füstjét, főleg úgy, hogy a kérdező egyértelműen leírta, hogy nem elvi kérdés nála, egyszerűen irritálja a torkát a füst, ráadásul van más egészségügyi panasza is.
Szerintem nyugodtan állj távolabb tőle, szerintem meg fogja érteni. A dohányos barátnőimmel is mindig "helyezkedünk", hogy lehetőleg minimális füst jöjjön rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!