Angol mondat végén, vesszővel elválasztva (vagy külön mondatban) ez van: Period. Ez mit jelent?
Figyelt kérdés
Mindenféle cikkben láttam már, de el nem tudom képzelni mit jelenthet!2011. jan. 28. 19:57
1/9 anonim válasza:
Őőőőő a "period" pontot jelent(mármint a pontot, mint mondatvégi írásjelet).
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor azt jelentheti, mintha azt mondanám: ez így van, és pont! ? :)
2011. jan. 28. 20:03
3/9 anonim válasza:
Elképzelhető :) De én ilyet még nem láttam, belinkelnél egy-kettőt?
4/9 anonim válasza:
"Akkor azt jelentheti, mintha azt mondanám: ez így van, és pont! ? :)"
Pontosan ezt jelenti.
5/9 A kérdező kommentje:
Inkább bemásolok egy mondatot:
They released not merely one of the best Krautrock albums of all time, but one of the best albums ever, period.
Bocs, most csak ezt találtam, de mindegyik ilyen: egy kijelentés, és a végén: period.
2011. jan. 28. 20:19
6/9 A kérdező kommentje:
Ja, nem láttam a harmadik választ, köszi!
2011. jan. 28. 20:19
7/9 anonim válasza:
Csak megerositeni szeretnem, hogy azt jelenti, hogy pont. Olyan ertelemben is, hogy "ez van es kesz", "punktum". Tehat mondasz valamit es ez alt. arra vonatkozik, hogy az van, amit te mondasz. Nem tudom, hogy erted-e, hogy mire celzok. Szerintem a punktum tudja ezt a jelenteset legjobban leirni magyarul.
8/9 anonim válasza:
Meg annyit, hogy ebben az esetben, amit irtal peldanak azt jelenti, hogy egy kesz teny az, hogy ez a legjobb album. Tehat ez nem szubjektiv dolog, hanem teny.
9/9 anonim válasza:
Ugyan már megírták előttem, de minél többen megerősítik annál jobb: nagyjából tényleg azt jelenti, hogy "nincs vita", "ennyi", "punktum".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!