Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Svéd vagy észt nyelvet tanuljak?

Svéd vagy észt nyelvet tanuljak?

Figyelt kérdés
2011. jan. 24. 21:18
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem azt tanuld, amelyik jobban érdekel, de előtte javaslom, tegyél le legalább egy középfukú nyelvvizsgát abból a nyelvből, amelyiket már jól beszéled. Én is csak azért tanultam japánt, mert nagyon érdekelt a kultúra, meg mert már van 2 nyelvvizsgám. Most az angolhoz van kedvem, ezért azt tanulom, annak ellenére, hogy abból már megvan minden papírom. De lényegében mivel 2 nyelvi érettségim és nyelvvizsgám van, szabadon választhatok. Úgyhogy szerintem mielőtt belevágnál egy új nyelvbe, megéri letenni azt a középfokút...
2011. júl. 29. 13:56
 22/22 anonim válasza:

A svéd és az észt nyelv mindkettő a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik, de a svéd nyelv az indoeurópai nyelvek germán csoportjába is beletartozik, míg az észt nyelv nem. Ez azt jelenti, hogy a svéd nyelvnek több közös szava van más európai nyelvekkel, mint az észtnek. A svéd nyelvnek két nyelvtani neme van, a közös és a semleges, míg az észt nyelvnek nincs. A svéd nyelvben a szavaknak több alakja van a fokváltakozás miatt, míg az észt nyelvben ez kevésbé jellemző. A svéd nyelv kiejtése okozhat némi nehézséget, mert sok hangot másképp ejtenek ki, mint ahogy írják. Az észt nyelv kiejtése viszont egyszerűbb, mert a magánhangzók hossza és a hangsúly általában megfelel az írásnak.

A válasz tehát attól függ, hogy milyen célból akarsz tanulni egy új nyelvet. Ha más európai nyelveket is beszélsz, vagy szeretnél tanulni, akkor talán a svéd nyelv könnyebb lesz számodra, mert több hasonlóságot találhatsz velük. Ha viszont érdekelnek az uráli nyelvek, vagy szeretnél utazni Észtországba, akkor az észt nyelv lehet jobb választás. Mindkét nyelvnek megvan a maga szépsége és kihívása, ezért döntsd el, hogy melyik érdekel jobban. Ha nem tudsz dönteni, akkor próbálj meg mindkettőből tanulni egy kicsit, és meglátod, hogy melyik tetszik jobban.

Remélem, hogy segítettem neked a választásban. Sok sikert kívánok a nyelvtanulásban! 😊 🇸🇪 🇪🇪

2023. okt. 29. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!