Milyen nyelvet tanuljak az angolon kívül?
2010. nov. 14. 15:30
Én a németet mondanám, de nem erőltetem.:D
Orosz , spanyol , esetleg francia
2010. nov. 14. 15:35
Hát az a helyzettől függ. Ha német nyelvterületen akarsz dolgozni (vagy itthon az idegenforgalomban), akkor ha tetszik a német, ha nem, azt kell tanulni. Ha csak úgy a levegőbe akarsz nyelvet tanulni, csak hogy tudj nyelveket, akkor a spanyolt ajánlom.
2010. nov. 14. 15:42
Magyarországon (attól függően, hogy nyugati, vagy keleti orientációjú cégnél akarsz dolgozni majd a jövőben) a német és az orosz a leghasznosabb (az angol mellett).
Még a francia is hasznos lehet. A spanyol max. akkor, ha a Spanyolországban, vagy Latin-Amerikában akarsz dolgozni, vagy olyan orientációjú cégnél.
Még esetleg a kínai lehet hasznos, de az, tudtommal, marha nehéz nyelv.
2010. nov. 14. 15:46
Mivel Magyarországon vagyunk szláv tengerben, az orosz jó választás, de akár mennyire nem tetszik a német, egy köpésre Németországtól és Ausztriától, annak is nagy hasznát lehet venni.
2010. nov. 14. 16:03
Ha mérnöki vonalon szeretnél dolgozni, akkor mindenképen német - a magyar gazdaság 3/4-e német érdekeltségű. Kereskedelemben emiatt szintén német, de jól jön az orosz is, mert azzal több szláv országban is megértetheted magad. Ha diplomácia, akkor francia. Ha pedig semmi ötleted, akkor valami ritka, "egzotikus" nyelvet, pl. svéd, portugál, görög, román, mellyel elhelyezkedhetsz call-centerben. Én a spanyolt/olaszt annyira nem ajánlom, könnyű állítólag megtanulni, de Európában nem veszed nagy hasznát.
2010. nov. 14. 16:03
Eszperantóul mindenképp tanulj meg az angol mellé...
Amúgy szerintem a kedvenc országod, néped (a magyaron kívül) nyelvét tanuld meg ...
2010. nov. 14. 17:27
Pedig németet. Nekem is megvan róla a magam véleménye, mégpedig az, hogy tök jó nyelv, csak nehezebb :P
Ha nem német, akkor orosz vagy francia, de szerintem inkább orosz.
2010. nov. 14. 17:34
9/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!Tudjátok nekem 8 évig erőltették a németet és én úgy vélem,hogy Magyarországon minden 2. vagy 3. emer tud németül ami évről évre növekszik(és ki fog égni egyszer csak ez a nyelv,de erről most nem szeretnék vitatkozni:)), én vagy Angliába,Kanadába,Amerikába, Ausztráliába szeretnék menni dolgozni és én is gondolkoztam a Spanyolon..(mivel Észak-Amerika déli részére mennék dolgozni és ott tudtommal hasznát venném a spanyol nyelvnek)Én szeretnék öregségemre visszatérni Magyarországra de most ahogy nézem semmiféleképpen nem maradnék,de addig még sok víz lefolyik a Dunán.Szóval köszönöm az eddigi válaszokat de de még jöhetnek :)
10/21 A kérdező kommentje:
Ja és Informatikus leszek
Kapcsolódó kérdések: