SOS! Szlovákul egy-két hasznos szót/kifejezést meg kéne tanulnom. Kiejtést is írjatok oda légyszives!?
Figyelt kérdés
Tehat pl.
-KAROMKODASOK, nemiszervek megnevezesei.. :)
-Szeretlek
-"Szeretem a sort"
-"Merre van a WC?"
es ehhez hasonlo mindennapi praktikumok. Minel tobbet!!
2011. jan. 2. 22:39
1/13 anonim válasza:
curák - kuki
macicka - sunci
szeretlek - milujem ta
keksz - suchár
3/13 anonim válasza:
Te ha elmész egy idegen országba, akkor az az első dolgod, hogy elkezdesz káromkodni az adott nyelven?
4/13 anonim válasza:
Egyébként a szlovákok ezt is elcsórták tőlünk, ugyanúgy használják a "kva" p•csa stb...
5/13 A kérdező kommentje:
Hat aki eljon Magyarorszagra az is b.zmegolni tanul meg eloszor, egyebkent pedig tenyleg hasznos ilyeneket is tudni... de ha tudsz mas hetkoznapi elethez fontos dolgokat irni, hajra..
2011. jan. 2. 23:06
6/13 A kérdező kommentje:
Igen azt hallottam hogy a szlovakok a "k.rva" es a "puna" szavunkat elcsortak..
2011. jan. 2. 23:08
8/13 anonim válasza:
(Kicsit off, de az mindenhova kell.)
A "k*rva" /mekkora marhaság ez a nebeszéljcsúnyánszűrő/ éppenséggel minden szláv nyelven így hangzik, úgyhogy én inkább úgy vélem, mi csórtuk valamelyik szomszédunktól...
9/13 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, lenyeg, hogy egyezik.. amugy tenyleg ne offoljatok..
2011. jan. 2. 23:32
10/13 anonim válasza:
k*rv*, kurvum, kurvus latin szó, jelentése görbe. Azért használják örömlányok megnevezésére, mert az életmódja görbe az átlagos, "egészséges"-hez képest. AMúgy azért jó káromkodni, mert ha valahol mosolyogva küldik melegebb éghajlatra, nem fog idiótaként visszamosolyogni, hanem veszi a lapot, legalább nem röhögik ki. Sajnos van ilyne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!