Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Sokan miért védik, istenítik...

Sokan miért védik, istenítik az angol nyelvet?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 19:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
87%

Én sem istenítem, még csak nem is védem, egyszerűen elfogadom a gyakorlati hasznát az ismeretének. Elsősorban a számítástechnikát említhetem (mert ez a szakterületem), de szerintem a többi tudományág is hasonló cipőben jár: egy szakterületen belül összehasonlíthatatlan a dokumentációk mennyisége angol és pl. magyar nyelven. Tény, hogy léteznek nagyon jó magyar szakkönyvek is, de angol nyelvűtől egyszerűen roskadozik a piac. Csak győzzél válogatni.

Ez egy olyan helyzet, hogy tetszik vagy nem, el kell fogadnod. Ha érvényesülni szeretnél, nagyon ajánlott, hogy legalább értés szinten megtanuld, de jobb a társalgási szint. És emellett még párszáz másik nyelv van, amit elsajátíthatsz pusztán passzióból (azok is előnyt jelenthetnek ám egy állás megszerzésében).

2010. dec. 10. 22:56
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Mindig az a rossz ami van.

Én örültem volna ha angolt tanulhattam volna már általánosban. Nekem oroszt kellett (és németet lehetett), én azokat nem szerettem és nem azért mert nem tudtam. (Tudtam. Volt is lehetőségem kimenni a Szovjetúnióba főiskolára vagy egyetemre. Az már más dolog, hogy nem éltem a lehetőséggel, de már bánom.)

El kell fogadni, hogy most az angol a világnyelv! Ez van, majd változik talán, de akkor meg majd az lesz a rossz amit akkor kell tanulni.

2010. dec. 11. 11:40
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Személy szerint én nem gondolom hogy olyan nagyon szép nyelv lenne egyébként az angol, bár az amerikai azért mégiscsak sokkal jobban bejön mint a British English :D. De mind ezektől eltekintve hogy mi a személyes véleményem a nyelv hangtani esztétikájáról mindenképpen azt kell mondanom hogy nélkülözhetetlenül fontos nyelv a mai világban; lásd álláskeresés, külföldi utazások, PC-s játékok, stb. Lehetséges hogy közvetítő nyelvként egyszer majd felváltja a kínai, de remélem hogy azért az még jó messze van :) Nem arról van szó, hogy olyan sokan istenítenék az angol nyelvet, hanem egyszerűen aki reálisan gondolkodik és tisztában van a lehetőségekkel amit a jövő kínálhat számára, azok megtanulják az angolt.
2010. dec. 11. 12:26
 24/27 A kérdező kommentje:

11:40!

Örülnék, ha újra oroszt lehetne tanulni.

2010. dec. 12. 16:23
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
ki tart vissza? Akkor iratkozz be tanfolyamra és tanuljál! :D
2010. dec. 13. 14:51
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet oroszt tanulni! Nagyon sok (és egyre több) gimnáziumban és szakközépiskolában választható második idegennyelvnek.
2010. dec. 14. 10:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Azért, mert sok helyről "folyik" az angol nyelv.Az iskolákban a britt angolt tanítják.(én így tudom, az ált. és középiskolákban).

Számítástechnikához is kell az angol.

Viszont azért is istenithetik ezt a nyelvet,mert nekik könnyű, így milyen jó.

2010. dec. 23. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!