Sokan miért védik, istenítik az angol nyelvet?
Én sem istenítem, még csak nem is védem, egyszerűen elfogadom a gyakorlati hasznát az ismeretének. Elsősorban a számítástechnikát említhetem (mert ez a szakterületem), de szerintem a többi tudományág is hasonló cipőben jár: egy szakterületen belül összehasonlíthatatlan a dokumentációk mennyisége angol és pl. magyar nyelven. Tény, hogy léteznek nagyon jó magyar szakkönyvek is, de angol nyelvűtől egyszerűen roskadozik a piac. Csak győzzél válogatni.
Ez egy olyan helyzet, hogy tetszik vagy nem, el kell fogadnod. Ha érvényesülni szeretnél, nagyon ajánlott, hogy legalább értés szinten megtanuld, de jobb a társalgási szint. És emellett még párszáz másik nyelv van, amit elsajátíthatsz pusztán passzióból (azok is előnyt jelenthetnek ám egy állás megszerzésében).
Mindig az a rossz ami van.
Én örültem volna ha angolt tanulhattam volna már általánosban. Nekem oroszt kellett (és németet lehetett), én azokat nem szerettem és nem azért mert nem tudtam. (Tudtam. Volt is lehetőségem kimenni a Szovjetúnióba főiskolára vagy egyetemre. Az már más dolog, hogy nem éltem a lehetőséggel, de már bánom.)
El kell fogadni, hogy most az angol a világnyelv! Ez van, majd változik talán, de akkor meg majd az lesz a rossz amit akkor kell tanulni.
11:40!
Örülnék, ha újra oroszt lehetne tanulni.
Azért, mert sok helyről "folyik" az angol nyelv.Az iskolákban a britt angolt tanítják.(én így tudom, az ált. és középiskolákban).
Számítástechnikához is kell az angol.
Viszont azért is istenithetik ezt a nyelvet,mert nekik könnyű, így milyen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!