Sokan miért védik, istenítik az angol nyelvet?
19:51
Jó kifogás...
Kifogás??
Nem az,hanem valós indok. A munkahelyeken alapelvárás - legtöbbször. Nagy a verseny az állásokért, ezért a legjobbakat veszik csak fel.
Rengeteg pénz van benne.
Mert sok ország hivatalos nyelve, világhatalmaké is.
Mert a legtöbb film amerikai, a könnyűzene is, a videójátékok, a facebook, a gyorskaja is onnan jött..
És ezt szeretik az emberek.. Kivándorolni hova akarnak: UK, USA, Ausztrália..
Egyszerűen része lett az életünknek, Közép-Európában is.
Azért, mert egy nagy világnyelv, tehát biztos áll mögötte valami, biztos van valami oka, hogy ez a világnyelv, és kész. Emiatt esnek hasra ellőtte és az amerikai kultúra előtt.
Mindezzel azonban nem mondanám, hogy ne tanuld, mert nincs munka annak, aki nem beszéli folyékonyan ezt a nyelvet.
nem védem, nem istenítem, de örülök, hogy értem és beszélem.
sok helyre eljutottam már ennek köszönhetően, sok kedves embert ismertem meg, jókat röhögtem, néha kaptam egykét kedves bókot is :D
ha nem beszélnék angolul, akkor ez kimaradt volna az életemből.
a gyakorlati hasznáról meg még nem is beszéltem :D
A kínai biztos nem, ők tudják jól, hogy ezt a nyelvet soha az életben el nem terjesztik..
Nagyhatalommá bizonyosan válnak, de a nyelvük nem fog ily mértékben, ilyen könnyen terjedni.
21:42!
Te milyen amerikai kultúráról beszélsz? Olyan nem is létezik ... Mindent más nemzetektől vásároltak ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!