Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Sokan miért védik, istenítik...

Sokan miért védik, istenítik az angol nyelvet?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 19:40
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
62%
mert világnyelv, és sok munkahelyen is kérik.
2010. dec. 2. 19:51
 2/27 anonim ***** válasza:
77%
amúgy nem egészen értek egyet ezzel az egésszel. szerintem vannak olyan nyelvek, amik logikusabbak és könnyebben elsajátíthatók. de mondjuk ez is egyéntől függő.
2010. dec. 2. 19:54
 3/27 A kérdező kommentje:

19:51

Jó kifogás...

2010. dec. 2. 19:58
 4/27 anonim ***** válasza:
81%

Kifogás??

Nem az,hanem valós indok. A munkahelyeken alapelvárás - legtöbbször. Nagy a verseny az állásokért, ezért a legjobbakat veszik csak fel.

Rengeteg pénz van benne.

Mert sok ország hivatalos nyelve, világhatalmaké is.

Mert a legtöbb film amerikai, a könnyűzene is, a videójátékok, a facebook, a gyorskaja is onnan jött..

És ezt szeretik az emberek.. Kivándorolni hova akarnak: UK, USA, Ausztrália..

Egyszerűen része lett az életünknek, Közép-Európában is.

2010. dec. 2. 21:01
 5/27 anonim ***** válasza:
66%
Amúgy nagyon intelligens lehetsz, ha a világnyelv neked nem jelent semmit, és csak egy egyszerű "kifogás"..
2010. dec. 2. 21:03
 6/27 anonim ***** válasza:
74%

Azért, mert egy nagy világnyelv, tehát biztos áll mögötte valami, biztos van valami oka, hogy ez a világnyelv, és kész. Emiatt esnek hasra ellőtte és az amerikai kultúra előtt.

Mindezzel azonban nem mondanám, hogy ne tanuld, mert nincs munka annak, aki nem beszéli folyékonyan ezt a nyelvet.

2010. dec. 2. 21:42
 7/27 anonim ***** válasza:
90%
Ezt hogy érted, hogy védik, istenítik? Ha nem akarod, ne tanuld, de számíts rá, hogy egy egyszerű ügyfélszolgálati munkára sem fognak nélküle felvenni. Ez tény, nem istenítés. Nem a nyelvről szól, mint abszolút értékről, hanem arról, hogy most épp ez a közvetítő nyelv. Korábban a német volt, azelőtt a francia, még korábban a latin meg a görög. Most az angol. Készülj, mert a következő a kínai lesz.
2010. dec. 2. 23:11
 8/27 anonim ***** válasza:
78%

nem védem, nem istenítem, de örülök, hogy értem és beszélem.

sok helyre eljutottam már ennek köszönhetően, sok kedves embert ismertem meg, jókat röhögtem, néha kaptam egykét kedves bókot is :D

ha nem beszélnék angolul, akkor ez kimaradt volna az életemből.

a gyakorlati hasznáról meg még nem is beszéltem :D

2010. dec. 2. 23:22
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

A kínai biztos nem, ők tudják jól, hogy ezt a nyelvet soha az életben el nem terjesztik..

Nagyhatalommá bizonyosan válnak, de a nyelvük nem fog ily mértékben, ilyen könnyen terjedni.

2010. dec. 3. 15:05
 10/27 A kérdező kommentje:

21:42!

Te milyen amerikai kultúráról beszélsz? Olyan nem is létezik ... Mindent más nemzetektől vásároltak ...

2010. dec. 3. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!