Szerintetek szép nyelv az angol?
Figyelt kérdés
Az amerikai angolra gondolok.
és ha igen ha nem :MIÉRT?
2010. nov. 27. 15:41
21/28 anonim válasza:
Véleményem szerint az angol nyelv, nagyon szép, habár mindenkinek a saját anyanyelve a legszebb. Személy szerint nekem nagyon tetszik az angol nyelv, mint az amerikai, mint az angol angol. A kérdésre válaszolva hogy miért, nem is igazán tudom, de nagyon tetszik. Lehet ez azért is, mert mindig angolul nézünk mindent magyar vagy román felirattal mivel Erdélyben élek. Tudom nem ide tartozik, de idegesitőnek tartom a szinkronizálást,az olyan mintha nem ő lenne, és sokszor nem is illik hozzá. Felső fokon, mondhatom szinte anyanyelv szinten beszélem az angolt.Igy kiderül, tényleg szép szerintem. Angolon kivül még 3 nyelvet tudok/tanulok.(román,anyanyelv szinten, német, olasz)...de szerintem az angol a legszebb:D
22/28 anonim válasza:
Azt nem értem hogy miért kellett valakit lepontozni, aki leírta a véleményét...
Szerintem elég jó hangzású nyelv, bár az óangolt még többre tartom. Kicsit azért úgy vagyok vele mint a magyarral, túl sokat hallottam már ahhoz hogy szubjektív véleményt tudjak alkotni róla.
Kellemes meglepetés hogy az IPA ábécéjét ennyien ismerik, sokkal világosabb a magyarázat ha ilyen formában van megadva a hang.
23/28 anonim válasza:
Az amerikai angolnak is rengeteg változata van. A nagyon durva változatokat nem szeretem, de a sztenderd, művelt amerikai kiejtés szerintem szép, és semmi zavaró nincsen benne. De ez amúgy nem túl lényeges kérdés, mert attól, hogy valaki akcantussal beszél, még mondhat értékes dolgokat. Szóval nem lenne jó, ha ez alapján ítélnének el embereket... Ezt lingvicizmusnak hívják amúgy.
24/28 anonim válasza:
„Szóval nem lenne jó, ha ez alapján ítélnének el embereket...”
Szó sincs itt ilyenről.
26/28 anonim válasza:
Minden nyelvet lehet szépen és csúnyán is beszélni.
27/28 anonim válasza:
,,könnyű a nyelvtana" - amikor az amerikából jött anyanyelvi tanáromnak ezt mondta az egyik diák, akkor akkorát nevetett, hogy majdnem leesett a székről. :-) Azért annyira nem könnyű...
28/28 anonim válasza:
Hát néha annak tartom, néha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!