Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek szép nyelv az angol?

Szerintetek szép nyelv az angol?

Figyelt kérdés

Az amerikai angolra gondolok.

és ha igen ha nem :MIÉRT?

2010. nov. 27. 15:41
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
nem magyar példára gondoltam. csak nem értem h mire gondolnak h csúnyán mongyák azt a két hangot XD
2010. nov. 27. 19:38
 12/28 anonim ***** válasza:
71%

a th-nál meg erre gondolunk:

thing (θɪŋ) Cambridge-ről

these (ðiːz)

2010. nov. 27. 19:39
 13/28 anonim ***** válasza:
71%

Nem csúnyán mondják, hanem így ejtik. Az már más kérdés, hogy szerintem undorító.

Hallottál már győrit beszélni? Ha igen, akkor tudod, hogy a "t"-t így ejtik:

[link]

Van akinek bejön, van akinek nem.

2010. nov. 27. 19:43
 14/28 A kérdező kommentje:
ja arra gondolsz hogy így le harapják vagy mi.XD tanárom úgy mondta h lekell harapni XD
2010. nov. 27. 20:06
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
Most az angolról beszélsz? Mert ha igen, akkor ők nem pergetik az r-t, mint mi.
2010. nov. 27. 20:11
 16/28 A kérdező kommentje:
igen
2010. nov. 27. 21:33
 17/28 anonim ***** válasza:
51%

Az r egyik példája. Nem pontosan az amelyikre gondoltam, de nagyon hasonlít rá. Az amerikai kiejtése mégborzalmasabb.

[link]

Ez pedig két zöngétlen...

[link]

[link]

...illetve egy zöngés...

[link]

...dentális frikatíva, ahogyan tudományosan szokás őket nevezni, tehát azok a hangok, amiket th-val ír az angol. Utóbbi egyébként nem hangzik különösebben furán, én legalábbis sosem hallom ki hogy az illető [ð] vagy sima [d] hangot ejt, hogyha a szót nem ismerem fel, de kiejteni szerintem is nehezebb mint a [θ]-t (a zöngétlen párját), ahogyan ezt írta is egy előttem szóló.

(Plusz akkor egy kérdés: az angolok a "the" szócskában tényleg ezt a hangot ejtik [d] helyett? Mert mindenütt azt olvasom hogy igen, plusz az írása is erre engedne következtetni, de mindig egyszerű d-nek hallom.)

2010. nov. 27. 23:00
 18/28 anonim ***** válasza:
80%

Én a mai angolt annyira nem kedvelem, de a régiért odavagyok. Minimum 50-100, de akár sok 100 évvel ezelőttire gondolok.

Például arra, amit a Büszkeség és Balítélet régi verziójú filmjében még hallhatunk is. (Na meg olvashatjuk a könyvben, és hallhatunk még ezer meg ezer kosztümös filmben. Mármint régi! kosztümös filmben:), aztán még Tolkien korai alkotásainak nyelvezetére. Skandináv sagákra és középkori történetekre angolul. Vagy akár a Canterbury Tales. Virginia Wolf könyvei...Poe versek...

Mindegy igazából. A szép régies angolt szeretem.

2010. nov. 27. 23:22
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon szépen és nagyon csúnyán is lehet angolul beszélni. Ez persze minden nyelvre igaz, de talán az angolra az átlagosnál is jobban, mert nagyon sok változata van.

Nekem pl. ezek tetszenek:

http://www.youtube.com/watch?v=qtrOJnpmz6s

Ez egy birminghami kiejtés. A britek ostobának és csúnyának tartják, a külföldiek szépnek.

Ez meg egy nagyon ízes yorkshire-i beszéd:

http://www.youtube.com/watch?v=ZNmKmkhF3Vo

Amerikában is sok érdekes kiejtés van, pl. a középnyugati (a Fargo c. filmet ajánlom).

Az ausztrál kiejtés és a cockney szerintem enyhén szólva nem túl elegánsak, de viccesek.

Az az amcsi kiejtés sem rossz, ahol pl. a "look at"-et kb. "lűk it"-nek ejtik. Valami New York-i lehet, vagy akörüli, de nem tudom biztosra.

Emellett vannak fűrészpor szárazságú amerikai kiejtések, amik olyanok, mintha a nyelvben csak egyetlen magánhangzó lenne. Azok egy idő után eléggé unalmasak.

2010. nov. 28. 05:50
 20/28 anonim ***** válasza:
59%

Nekem nem tetszik. Egyszerűen nem jön be a hangzása, a helyesírásával pedig vért izzadok... (de hát az az én egyéni bénaságom). Nem is jutottam középszintnél tovább. :(

Mondjuk én német nyelv rajongó vagyok. :)) Mindig felfedezek valami új érdekességet!

2010. nov. 28. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!