Szerintetek szép nyelv az angol?
Az amerikai angolra gondolok.
és ha igen ha nem :MIÉRT?
A magyar nyelvel nem is lehet összehasonlítani semmit. Az a legcsodálatosabb nyelv mind közül. Ekkora szinonima repertoárral és ilyen rugalmas nyelv szerkezettel egy másik nyelv sem bír. Mi bármikor bemagyarosítunk egy akármilyen külföldi szót, mint már több ezer példa is árulkodik e felől.
Viszont az angolról csak annyit, hogy, szép nyelvnek nem mondanám. Csak dallamos, könnyen tanulható és relatív könnyű is. Mondjuk én jobb szeretem a brit angol nyelvjárást, igaz nem túl nagy a különbség, de mégis...
Amúgy meg nem árt tudni a világnyelvet, szóval nem nagyon kell belegondolni, hogy szép-e vagy sem. Épp elég indok erre az, hogy a zeneszámok többsége angolul van énekelve.
És nem pusztán azért, mert azt értik meg a legtöbben vagy azt a legkönnyebb eladni illetve felkapni... Egyszerűen a dallamossága viszi előre... Nagyon könnyű rímbe foglalni.
Én őszinte leszek, egyáltalán nem tartom szépnek az angolt, kifejezetten az amerikai verziót. Nem azért mondom, mert nem megy, és "na most jól megmondom hogy az angol egy borzalom", mert nem mondhatnám hogy rossz volnék belőle, csak nem tetszik a hangzása.
Az indok pedig kicsit röhejes, de szerintem gusztustalan az a furcsa r hangjuk. Nekik természetes, de amikor előfordul, én úgy érzem, a németnél is csúnyább valójában az angol. Mindez az amerikai dialektusokban jön ki méginkább, ahol mindig kiejtik, én meg a falat kaparom tőle. A két th-hangjuk ugyanígy kikészít. Persze ezek zenékben annyira nem feltűnők, de beszédben számomra borzalmasan taszítóan hatnak.
Ettől független, még mindig jobb mint a német, legalábbis a hangzás alapján. Mindenesetre, ha már szép nyelvekről van szó, mindenképpen maradok az orosz-lengyel, és úgy általában, a szláv vonalon. (És természetesen, bocsánat a német, illetve az angol szerelmeseitől, ez csak az én véleményem!:))
Kinek a...., kinek a .....
Én kötődöm hozzá, lehet, hogy csak ezért tetszik.
Én az amerikai angolt szeretem, mert számomra az az érthető. Nekem tetszik a hangzása, az "r" hang és a "th" változatai is.
Nekem ez megy, így tudok könnyedén beszélni.
Itt igazából nincs rossz válasz, mert szubjektív a kérdés is? Szép, tetszik,... ?
Mindenki maga döntse el.
Néha úgy érzem, hogy kifejezetten csúnya. Egyébként viszont nem is olyan rossz.
Az viszont már ellenérzést kelt bennem, hogy erősen nyomják.
Hogy lehet erre példát mondani, amikor a magyar nyelvben nincs olyan r hang?!
Itt nézz körbe! Még meg is hallgathatod a hangokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!