Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek szép nyelv az angol?

Szerintetek szép nyelv az angol?

Figyelt kérdés

Az amerikai angolra gondolok.

és ha igen ha nem :MIÉRT?

2010. nov. 27. 15:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem szép. Lágy hangzású, könnyű a nyelvtana, illetve a szavakat is könnyű megjegyezni, nincsenek ragok, stb. Igazából könnyű nyelv, de jól is hangzik. Bár a magyarral egyáltalán nem tudom összehasonlítani, azt kell h mondjam a legjobb nyelv amit hallottam (de mondom a magyarral nem tudom összehasonlítani), tehát a németnél 1000x jobb (bár szinte ugyanolyan a nyelvtan, csak a szavak mások)
2010. nov. 27. 15:47
 2/28 anonim ***** válasza:
59%

A magyar nyelvel nem is lehet összehasonlítani semmit. Az a legcsodálatosabb nyelv mind közül. Ekkora szinonima repertoárral és ilyen rugalmas nyelv szerkezettel egy másik nyelv sem bír. Mi bármikor bemagyarosítunk egy akármilyen külföldi szót, mint már több ezer példa is árulkodik e felől.

Viszont az angolról csak annyit, hogy, szép nyelvnek nem mondanám. Csak dallamos, könnyen tanulható és relatív könnyű is. Mondjuk én jobb szeretem a brit angol nyelvjárást, igaz nem túl nagy a különbség, de mégis...

Amúgy meg nem árt tudni a világnyelvet, szóval nem nagyon kell belegondolni, hogy szép-e vagy sem. Épp elég indok erre az, hogy a zeneszámok többsége angolul van énekelve.

És nem pusztán azért, mert azt értik meg a legtöbben vagy azt a legkönnyebb eladni illetve felkapni... Egyszerűen a dallamossága viszi előre... Nagyon könnyű rímbe foglalni.

2010. nov. 27. 16:27
 3/28 anonim ***** válasza:
88%
Olyan nyelvet nem tudok megítélni, amin már beszélek, és nagyon korán kezdtem, úgyhogy nem emlékszem, előtte mit gondoltam előtte a hangzásáról. Én egyébként a brit akcentust jobban szeretem, az amerikai nekem kicsit valahogy túl "laza". Ezt úgy értem, hogy ugyanaz britesen elmondva kerekebbnek, frappánsabbnak hat az én fülem számára. Persze tudom, ennek nincs értelme, de ezek csak érzések meg asszociációk.
2010. nov. 27. 17:05
 4/28 anonim ***** válasza:
75%

Én őszinte leszek, egyáltalán nem tartom szépnek az angolt, kifejezetten az amerikai verziót. Nem azért mondom, mert nem megy, és "na most jól megmondom hogy az angol egy borzalom", mert nem mondhatnám hogy rossz volnék belőle, csak nem tetszik a hangzása.

Az indok pedig kicsit röhejes, de szerintem gusztustalan az a furcsa r hangjuk. Nekik természetes, de amikor előfordul, én úgy érzem, a németnél is csúnyább valójában az angol. Mindez az amerikai dialektusokban jön ki méginkább, ahol mindig kiejtik, én meg a falat kaparom tőle. A két th-hangjuk ugyanígy kikészít. Persze ezek zenékben annyira nem feltűnők, de beszédben számomra borzalmasan taszítóan hatnak.

Ettől független, még mindig jobb mint a német, legalábbis a hangzás alapján. Mindenesetre, ha már szép nyelvekről van szó, mindenképpen maradok az orosz-lengyel, és úgy általában, a szláv vonalon. (És természetesen, bocsánat a német, illetve az angol szerelmeseitől, ez csak az én véleményem!:))

2010. nov. 27. 17:25
 5/28 anonim ***** válasza:
68%
Én kifejezetten undorítónak tartom az angolt. Régebben amíg nem volt jó a kiejtésem és nem tudtam megkülönböztetni a hangjait nem is érdekelt. Nem vagyok nyelvész, ezért nem tudom, hogy mondják helyesen, de szerintem egy nagyon nyögös nyelv. Kifejezetten ezekre gondolok: ə,æ, ʌ. Az o,u-juk pedig olyan "parasztos", ami szerintem valamennyire az egész nyelvre igaz. Olyan mintha egy magyar parasztnak azt mondod: Illumináció és ő azt mondja iljumnációuh, de az eredeti "latin" leírását megtartja, merthát ők kultúrnép. A thing-ben lévő sz(θ) könnyűnek találom és soha nem okozott nehézséget a kiejtése, viszont a z és d között lévő ð szerintem rohadt nehéz, és a eddig nekem mindenhol magyar "d"-t tanítottak. A these és this esetén könnyű kiejteni, viszont a the-vel pokolian szenvedek, mert sokszor előfordul(ez még nem is lenne gond), és nem hangsúlyozzák, így nehéz eltalálnom, hogy ne legyen d, de ne is legyen hangsúlyos. Az amerikai angolt még undorítóbbnak tartom, mint az affektálos britet. Kifejezetten az sérti a fülemet, amikor orrhangból beszélnek, mintha morognának. A nyelv reputációja azzal is egyfolytában csökken nálam, hogy az amik egyenesen elvárják, hogy mi tudjunk angolul. És ami pofátlanság az, hogy azt merik állítani, hogy ez a nyelv nem kötődik egy kultúrához sem. Hát nem a ku.rva...
2010. nov. 27. 19:18
 6/28 anonim ***** válasza:
55%
Előző vagyok. A latin nyelvek nálam a befutók!
2010. nov. 27. 19:18
 7/28 anonim ***** válasza:
79%

Kinek a...., kinek a .....

Én kötődöm hozzá, lehet, hogy csak ezért tetszik.

Én az amerikai angolt szeretem, mert számomra az az érthető. Nekem tetszik a hangzása, az "r" hang és a "th" változatai is.

Nekem ez megy, így tudok könnyedén beszélni.

Itt igazából nincs rossz válasz, mert szubjektív a kérdés is? Szép, tetszik,... ?

Mindenki maga döntse el.

2010. nov. 27. 19:23
 8/28 anonim ***** válasza:
52%

Néha úgy érzem, hogy kifejezetten csúnya. Egyébként viszont nem is olyan rossz.

Az viszont már ellenérzést kelt bennem, hogy erősen nyomják.

2010. nov. 27. 19:25
 9/28 A kérdező kommentje:
nem értem mire gondoltok e 'th-val meg az 'r'-el. tudnátok pldát mondani?
2010. nov. 27. 19:29
 10/28 anonim ***** válasza:
85%

Hogy lehet erre példát mondani, amikor a magyar nyelvben nincs olyan r hang?!

[link]

Itt nézz körbe! Még meg is hallgathatod a hangokat.

2010. nov. 27. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!