A magyar nyelvvel lehet ilyet csinálni?
Figyelt kérdés
Már több nyelv kapcsán láttam hasonló videót, valahogy hihetetlennek tűnik, hogy ez létezik, és elgondolkodtam, a mi nyelvünkből ki lehet-e hozni hasonlót.
ma 05:50
2/8 A kérdező kommentje:
Ez azért nem ugyanaz a helyzet, mert itt nem kiejtésbeli egyezésről van szó eltérő szavak kapcsán, hanem ugyanannak a szónak kontextustól függően különböző jelentéseiről.
ma 06:32
3/8 anonim válasza:
Igen, valóban nagyon más, ez igaz, ez csak a legeslegelső ötlet volt, egy emlék miatt. Sajnos az eredetit jól tükröző példát még nem találtam.
4/8 anonim válasza:
Van egy másik pllda, de méég ez is nagyon messze esik tőle. A magyar zárt e kapcsán felemlegetett hírhedt
mëntëk - mëntek - mentëk - mentek
négyesről van szó:
5/8 anonim válasza:
world's light, the flower of a flower!
Világ világa, Virágnak virága!
6/8 anonim válasza:
Te tetted e tettetett tettet, te tettetett tettek tettese.
7/8 A kérdező kommentje:
Na, ez igen!🙂
ma 13:27
8/8 A kérdező kommentje:
Csak itt is hasonló a baj, a mondat ugyan értelmes, de mind ugyanannak a szónak - tett - képzett alakjai, ráadásul ismétel is - tettetett tett; kétszer egymás után.
ma 13:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!