Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelvvel lehet ilyet...

A magyar nyelvvel lehet ilyet csinálni?

Figyelt kérdés

Már több nyelv kapcsán láttam hasonló videót, valahogy hihetetlennek tűnik, hogy ez létezik, és elgondolkodtam, a mi nyelvünkből ki lehet-e hozni hasonlót.

[link]

ma 05:50
 1/8 anonim ***** válasza:
49%

Talán ez közel áll hozzá:

[link]

ma 06:08
 2/8 A kérdező kommentje:

Ez azért nem ugyanaz a helyzet, mert itt nem kiejtésbeli egyezésről van szó eltérő szavak kapcsán, hanem ugyanannak a szónak kontextustól függően különböző jelentéseiről.

ma 06:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, valóban nagyon más, ez igaz, ez csak a legeslegelső ötlet volt, egy emlék miatt. Sajnos az eredetit jól tükröző példát még nem találtam.
ma 06:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Van egy másik pllda, de méég ez is nagyon messze esik tőle. A magyar zárt e kapcsán felemlegetett hírhedt

mëntëk - mëntek - mentëk - mentek

négyesről van szó:

[link]

ma 08:20
 5/8 anonim ***** válasza:
65%

world's light, the flower of a flower!

Világ világa, Virágnak virága!

ma 08:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Te tetted e tettetett tettet, te tettetett tettek tettese.
ma 09:08
 7/8 A kérdező kommentje:

Na, ez igen!🙂

ma 13:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Csak itt is hasonló a baj, a mondat ugyan értelmes, de mind ugyanannak a szónak - tett - képzett alakjai, ráadásul ismétel is - tettetett tett; kétszer egymás után.
ma 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!