Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért gond az, hogy a Stravát...

Miért gond az, hogy a Stravát magyaros kiejtés szerint ejtem?

Figyelt kérdés

Eddig mindig így használtam, és amennyire fel tudom idézni, az ismerőseim is. Nemrég viszont kaptam egy beszólást, amiért úgy ejtem ki magyarul, ahogy azt leírjuk.

Tisztában vagyok vele, hogyan kell eredetiben kiejteni, de magyar környezetben ezzel nekem miért kellene foglalkoznom? Angol nyelvterületen is mindent a maguk szájíze szerint ejtenek, így születtek meg aztán olyan förmedvények, mint "Májkl" Schumacher vagy Béla "Lugószi".

dec. 4. 19:21
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Tojni kell rá, ennyi a titok :)
dec. 4. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A legszebb: BMW=bí em dábljú (Aki nem tudná, angolban nem létezik a klaszik W, hanem UU- van egyás mellé kanyarítva, dupla U-t írnak és úgy is mondják.)
dec. 5. 06:13
 3/9 anonim ***** válasza:
2: angolban sincs dupla U, ők is W-t használnak, csak dupla U-nak nevezik a betűt. Kézírásban pedig magyarul is UU-nak írjuk.
dec. 5. 07:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Most ez a kérdés arról szól, hogy S-sel vagy SZ-szel kell-e ejteni a Strava szót? Mert más különbség nincs a magyaros és az angolos kiejtés között.
dec. 5. 09:35
 5/9 anonim ***** válasza:

3-as, Nézzél már meg egy echte angol,amerikai kézírást. UU-t ír, nem W-t.

dáblju-t mondanak.

dec. 5. 09:44
 6/9 anonim ***** válasza:
44%

Sard le. Csakazértis stravát mondj, az van odaírva.

A BYD-t akarják mindenáron bívájdínak megetetni, szerintem pont jó lenne az budinak is.

dec. 5. 09:45
 7/9 anonim ***** válasza:
23%
Remélem, Kérdező, vagy annyira következetes, hogy más angol eredetű tulajdonneveket is magyarul olvasol ki, és számodra a YouTube joutube, a Facebook facebók, New York nevjork, a Windows meg vindofs.
dec. 5. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:
jutubi, faszbúk, nyújork, vindóz
dec. 5. 18:35
 9/9 anonim ***** válasza:

De még csak nem is angol szó eredetileg:

[link]

Amúgy, csoda hogy csak egy ember szólt be, mert ez egy nemzeti szokás.

dec. 5. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!