Angolul beszélők! Ti értitek a szöveget a gyors, hadarós angol zenékben?
1. Értitek az egészet, minden egyes mondatot.
2. Nagyjából eltudjatok mondani hogy miről szól a zene
3. Alig pár szót értetek csak belőle.
Rengeteget számít az, hogy aki énekel, mennyire tud angolul (mert ugye rengeteg nem született anyanyelvü (bevándorlók, külföldiek) is angolul énekel, az angol anyanyelvüek között is sokat számít a tájszólás meg a tanultság, illetve menynire tudja tisztán ejteni a szavakat, ez anyanyelviek esetében sem magától értetödö.
Vannak olyan zenék, amiket teljesen jól lehet érteni, akkor is, ha gyorsan énekelnek, meg vannak, amiket alig, vagy inkább sehogy
Az esetek 99%-ában értem, egy-kettő olyan rap számot hallottam eddig, ahol kicsit "lemaradtam", de a lényeg akkor is átjött. Ami még kérdéses lehet, az az akcentus. Pl. az indiai férfiaknak nehezebben értem meg az angolját.
A "Chihiro"-t tökéletesen megértem, nem különösebben gyors szám.
8
Tudnál ajánlani valamilyen tanulási módszert, ami segítségével jobban meglehet érteni?
Olvass sokat angolul, filmeket és sorozatokat nézz angolul (angol felirattal vagy anélkül), hallgass sok zenét, segítségül olvasd el a dalszöveget, majd annak tudatában hallgasd meg megint. Ha van rá lehetőséged, ismerkedj külföldiekkel, akikkel angolul beszélnél.
Gyakorolni kell, a nyelvet a mindennapi élet részévé tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!