Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell azt elmagyarázni...

Hogy kell azt elmagyarázni Angliában, hogy nem virslit kérek, hanem kolbászt, olyant, amit mi is annak neveznénk?

Figyelt kérdés
Csak mert a “sausage” szót a virslire is használják.

#sausage
nov. 28. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%

Wurst.

[link]

nov. 28. 21:07
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha tudod a nevet akkor csabai/gyulai stb. salami/sausage.

Amugy lehet cabana is.

nov. 28. 22:28
 3/12 anonim ***** válasza:
85%

1-es: gondolod, hogy a kérdezönek ANGLIÁBAN segít egy NÉMET szótár?????

Kérdezö: tanuld meg az adott termék konkrét nevét, akkor tudod úgy kérni.

nov. 28. 22:35
 4/12 anonim ***** válasza:
66%
Azt nehezen, mert ami nálunk kolbász, az sok más országban ugyanúgy szaláminak számít. Például az olaszok is valójában kolbászt tesznek a szalámis pizzára, mert az nekik ugyanúgy szaláminak számít. Az angoloknál hasonló a helyzet.
nov. 29. 03:54
 5/12 anonim ***** válasza:
77%
#1 A Wurst még ha német nyelvterületről lenne szó, se vinné tovább a kérdezőt, mert kb. egy gyűjtőszó mindenféle kolbász-, szalámi-, virsli jellegű ételre/alapanyagra
nov. 29. 07:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Bizony!

Egyszer úgy jártam, hogy kértem sausage-ot, és mivel nem szeretem a csípőst, mondtam, hogy csak akkor kérem, ha nem túl “hot”. Na, erre kaptam hideg virslit Londonban. Mondjuk, az eladó se tudott valami jól angolul, úgy emlékszem.

nov. 29. 08:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Angol nyelvteruleten elek. Soha nem hallottam sausage-t virslinek.

Legkozelebb not too spicy-t mondj.

nov. 29. 13:05
 8/12 anonim ***** válasza:

hat igy, hogy olyan kolbaszt kersz, amit a magyarok is annak neveznenek :-D

na, viccet felreteve

a virsli, az frankfurter

a sausage, az altalaban az angol tipusu sutni valo kolbasz

a magyar paprikas szarazkolbaszra hasonlit a spanyol chorizo, van csipos es nem csipos valtozata

ezen kivul sokfele nemzet kolbaszat es felvagottjat lehet kapni, nezd meg, nem tudom, neked mi az "amit mi is annak neveznenk"

van, amikor lehet magyar paprikas kolbaszt kapni a Waitrose-ban, Lidl-ben, pl. gyulait

dec. 3. 03:14
 9/12 A kérdező kommentje:
Persze, lehet venni paprikás kolbászt talán még a Saintsbury’s-ben is, az nem gond, hanem az ha olyan kolbászt szeretnék venni egy büfében, mondjuk, amit az angolok is esznek a “full english breakfest”-ben. Az olyan, amit mi is kolbásznak nevezünk. Szóval kellőképp meglepődtem, mikor ehelyett virslit kaptam. A egy angolnak se mindegy szerintem. Ezért kérdeztem meg, hogy ő hogy magyarázna el, hogy nem virslit kér.
dec. 8. 23:07
 10/12 anonim ***** válasza:

9

ertem, akkor mondd azt, hogy ugye nem frankfurter?

dec. 9. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!