A "teneked" az helytelen?
Figyelt kérdés
júl. 30. 16:32
1/9 anonim válasza:
Nem helytelen, de szokatlan, és semmivel sem mond többet, mint a "neked" szó.
2/9 A kérdező kommentje:
Szebb lenne a rím :D
De lehet, erőltetett...
júl. 30. 16:43
3/9 anonim válasza:
Szerintem is, keress valami más megoldást.
4/9 BringaManó válasza:
Nem értem, ki a gondotok vele... szokatlan? kinek az, kinek szokványos...
persze kérdés, hogy illik-e a szövegbe stílusilag – de ezt nem fogjuk megtudni.
nem mond többet? ahh, ez aztán az érv...
a "semmivel sem mond többet" mennyivel mond többet, mint a "nem mond többet"?...
ugyanmár...
(ráadásul most, hogy már tudjuk, hogy valamiféle költészetről van szó, így pláne nem az a szempont, hogy minél tömöreben, minél nyersebben, minél szikárabban mondja el, amit szeretne)
nincs baj a teneked-del önmagában. ha jól illik oda, használd csak, magyarul van. :-)
5/9 anonim válasza:
Szerintem inkább lokálisan használt, a médiában vagy irodalomban nem igazán használt szó
6/9 anonim válasza:
Tenéked/teneked - A néked/neked szinonimája (a hangsúly a személyen van).
7/9 anonim válasza:
#4 A "semmivel sem mond többet" erőteljesebb, kifejezőbb mint a "nem mond többet".
8/9 anonim válasza:
#2 A rímet nem befolyásolja, a vége azonos mindkét változatban, de a versnél számít a szótagszám. Inkább arra figyelj!
9/9 anonim válasza:
Tippelhetek? A "feneked" lenne a rímpár? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!