Szemantikailag helytelen az a mondat, hogy "az autó a napon állt"?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm beült az autómba, és a műszerfalon 45 C fokot mutatott a hőmérő, erre megkérdezte, hogy 45 fok van? Erre azt válaszoltam, hogy nem hiszem, csak az autó a napon állt, és azért mutat ennyit. Erre okoskodni kezdett, hogy úgy kell mondani, hogy nem állt árnyékban, mert a napon, mint égitesten nem állhatott. Szerintem ez már csak szőrszálhasogatás.júl. 11. 12:49
1/6 anonim válasza:
Nem, nem helytelen. Hiszen a "napon lenni" kifejezés pontosan azt jelenti, hogy közvetlenül ér valamit vagy valakit a napsütés, nem pedig árnyékban vagy fedél alatt van.
2/6 anonim válasza:
Szakíts meg minden kapcsolatot ezzel az ismerőssel, és sokkal szebb lesz az életed!
4/6 anonim válasza:
Szerintem neki már megártott a nap.
A naptej, az szerinte mi?
6/6 anonim válasza:
Tartok tőle, hogy ezzel az emberrel ez a legkisebb hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!