Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A többi nyelvben az összetett...

A többi nyelvben az összetett szavakat ugyanúgy el tudják különíteni jelentéstől függetlenül?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy ha van valamire egy összetett szavuk, azt külön is tudják értelmezni? Remélem érthető hogy mire vagyok kíváncsi, mert nehezen tudom megfogalmazni 😅 például az angolban a rainbow (szivárvány) szó, azt úgy ők külön tudják tenni hogy az (rain) eső-(bow) hajlás? Tehát utalás a természeti jelenség formájára. Vagy ők alapból így érthetik meg?

Még például a strawberry (eper) a straw (szalma, szalmaszál, szívószál) bár itt lehet hogy nem így értendő.

jún. 23. 14:02
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Lehet félreérthető voltam
jún. 23. 14:42
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

A werewolf összetett

A were a vérfarkasban az óangol wer szóból származik, ami "embert" jelent. Olyan szörnyeteg, amely képes emberből farkassá és vissza változtatni a megjelenését. szinonimái: wolfman.

jún. 23. 14:42
 13/22 A kérdező kommentje:
Megint tanultam valamit, akkor visszavonom :)
jún. 23. 14:43
 14/22 anonim ***** válasza:

Az angol anyanyelvűek nem szedik szét, nem elemzik a strawberry szót.

Straw, berry vagy strawberry igy semmi köze egymáshoz.

jún. 23. 14:45
 15/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
55%

verfarkas = farkasember

te pl. Talan arra gondolsz ennel maradva

far, kas, fa, er

es attol fugg idegen szo is felsimerheto e benne: ark

angolban is rengeteg ilyen lehet amik aprobb szavakat tartalmaznak es vagy van kozuk hozza vagy nincs

jún. 23. 14:48
 16/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
64%

szarv -as

ebbol lett

mint a lab -as

jún. 23. 14:49
 17/22 anonim ***** válasza:
83%
A strawberry azért az, mert termesztésben sokszor szalmát tesznek a tövek köré, hogy ne a földön feküdjenek a gyümölcsök, mert az ottani, erösen esös idöjárásban mind megrohadna, így meg nem, illetve nem lesznek sárosak sem.
jún. 23. 15:04
 18/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Strawberrynek is megvan a feltetelezett eredete (vedtek szalmaval)

de amugy meg feltetelezem a vagott szalmaban is sokszor lehetett

raspberrynek pedig valoszinu az eredete megkarcol, megkaparbol tuskei miatt (franciaktol)

jún. 23. 15:14
 19/22 anonim ***** válasza:
28%
Egy szónak számít, lehet felsem tűnik nekik mint pl neked sem tűnik fel a hatalom szó hogy hat(6) és alom(pl macska alom) szóbol tevődik össze és semmi koze nincs se a hatos számhoz se az alomhoz.
jún. 23. 20:00
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
19-es: ezek NEM összetett szavak!
jún. 23. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!