Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olasz vagy szláv nyelv második...

Olasz vagy szláv nyelv másodiknak?

Figyelt kérdés

Angol C1 után olaszt vagy egy szláv nyelvet érdemesebb megtanulni?(orosz/szerb)

-Melyiket könnyebb elsajátítani? (Belefektetett idő stb. a nyelvtan miatt)

-Van értelme folyékony angol után itthon második nyelvnek vagy az csak “hobby nyelv” lesz úgyis?

-Legalább C1 szinten itthon mind a két nyelv tudása hasznos lehet?

(+1: mind a kettő(/3) nyelv tetszik, az olasz dallamosabb és ahogy utánanéztem gyorsabban tanulható(=korábbi sikerélmény, korábban kevesebb energiával használható szintre kerülök… viszont az orosz/szerb is tetszik és talán kuriózum annak a tudása, de legalább nem mindennapi, bár a nyelvtan elég bonyolultnak tűnik itt)

Szerintetek melyiket lenne érdemesebb elkezdenem a fentiek alapján?

2023. jún. 26. 20:09
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

"az olasz annyiból jobb választás, hogy gyorsabban és egyszerűbben el lehet érni egy felsőfokú szintet, nem?!"

De, úgy látszik, neked igen. Akkor tanuld azt és kész.

2023. jún. 27. 11:57
 12/27 anonim ***** válasza:
50%

Olaszt. A németek után az olaszok a legjelentősebb külkereskedelmi partnereink. Nem kevés olasz érdekeltségű cég van nálunk. Ausztriában, Németországban is hasznos lehet munka szempontjából.

A környező országok szláv nyelveit elég határontúli magyar, vegyes házasságból született gyerek beszéli, jobban mint ahogy te felnőttként meg tudnál tanulni. A lengyel, bolgár, orosz, amiből nincs ekkora konkurenciád. Ám a bolgár nem sokkal fejlettebb a magyarnál. A lengyel vallási fanatikus, ugyanilyen nyugaton csicska nép. Az orosznak is nagyobb a füstje, mint a lángja, legalábbis az értelmesebb országok nem bálványozzák Putyinékat

2023. jún. 27. 12:25
 13/27 anonim ***** válasza:
38%

“Ha a kettő közül kell választani akkor én az oroszt választanám mert az nem csak Oroszországban hanem Ukrajnában, Belaruszban, a balti államokban, Közép-Ázsiában, Mongóliában egy széles körben beszélt nyelv, vagy regionális közvetítőnyelv ÉS ami a lényeg hogy ezeken a helyeken de Oroszországban is nagyon alacsony azoknak a száma akik kommunikációképesek angol nyelven, az online világban is kevésbé részesei az angol nyelvű vérkeringésnek. Az meg szerintem egy tök hasznos dolog, hogy ha folyékonyan beszélsz oroszul akkor új kapuk nyílnak meg amik a nyelvi akadály miatt korábban zárva voltak. “

Mind olyan állam, ami jól fizet, tiszteli a női munkavállalókat és nagyon érdemes feléjük nyitni.

2023. jún. 27. 12:27
 14/27 anonim ***** válasza:
77%

"a bolgár nem sokkal fejlettebb a magyarnál"

?????

"az értelmesebb országok nem bálványozzák Putyinékat"

Az orosz nyelv ismerete szerinted csak arra lehet jó? Ha csendben maradtál volna, bölcs maradtál volna...

2023. jún. 27. 12:36
 15/27 anonim ***** válasza:
71%

Na már vártam, hogy mikor jönnek az 1 bites idióták, akik szerint egy nyelv egyenlő egy vezetővel, vagy értékrenddel. Pozitív vagy negatív előjellel.

Viszont az ilyen debil gondolkodásuaknak egy valami nincs - az ész mellett-; értékrend.

2023. jún. 27. 12:40
 16/27 anonim ***** válasza:
73%
13: Sehol nem szerepelt az indoklásomban hogy oda kell költözni. De a szövegértés látom nem az erősséged. Nem az államokról írtam, hanem hogy ezeknek az országoknak, így Oroszországnak is olyan sokszínű népessége és gazdag kulturális öröksége és produktuma van a napjainkban is ami felé érdemes nyitni de az orosz nyelv nélkül ez csak elég korlátozottan lehetséges. Én a spanyolt is ezért választottam, nem azért mert Mexikóban akarok élni.
2023. jún. 27. 13:26
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, ez nálam is hasonló volt: az orosz iránti érdeklődést a bennem részben a szibériai kisnépek iránti érdeklődésem táplálta (ebből végül a szibériai eszkimó valósult valemennyire meg, gyenge passzív szöbegolvasásig, Rubcova és Menovscsikov nagymonográfiáiból), és a spanyol mögött is a baszk meg egyes mexikói indián népek nyelvei iránti érdeklődésem állt (bár ebből egyelőre semmi nem valósult meg nálam, se a spanyol, se a többi, bár legalább ezeket a nyelveket azóta könnyebb elérni angolul is).
2023. jún. 27. 14:15
 18/27 anonim ***** válasza:
Elnézést, de az orosz nyelv nem szláv?
2023. jún. 27. 20:28
 19/27 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy nem az?...
2023. jún. 27. 20:30
 20/27 anonim ***** válasza:

Az újabb szankcióscsomagban kivették a szláv nyelvcsaládból, és elszigetelt nyelvé változtatták a státuszát.

2023. jún. 28. 15:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!