Nagyon nem szívesen. Szégyellik az akcentusukat, nem szeretnek angolul beszélni, de amúgy tudnának.
2010. okt. 11. 20:50
2/13 A kérdező kommentje:
Ha, elmegyek Japánba érnék valamit az angolommal? Vagy mutogatnom kéne?
2010. okt. 11. 20:52
3/13 anonim válasza:
Hát nem menne teljesen simán a dolog. Szerintem tanulj meg ilyen alap kifejezéseket, köszönéseket japánul, lehet értékelni fogják ;)
2010. okt. 11. 20:59
4/13 anonim válasza:
Ha nagyon muszáj beszélnek ők angolul, de persze ha a saját nyelvükön szólnak hozzájuk azt jobban díjazzák. Ha meg külföldiek kommunikálnak velük japánul annak még örülnek is. :) De persze készülj fel hogy ha angolul beszélsz velük akkor nagyon figyelj, mert a kiejtésük már húzósabb :D
2010. okt. 11. 21:02
5/13 anonim válasza:
Az én japán ismerőseim nagyon jól és szépen beszélnek angolul. Szerintem a fiatalokkal gond nélkül elboldogulsz majd!
2010. okt. 11. 21:38
6/13 anonim válasza:
Náluk alapból gond van az angoloktatással, hiszen gyakorlati rész alig van, csak teszteket írnak, a saját karaktereikkel írják le az angol szavakat, amiből aztán elég érdekes megoldások születnek. Nem nagyon tudnak angolul, de ezzel ők is tisztában vannak, és próbálnak javítani. Velem is sokszor elődordult, hogy mentem a metrón, látták rajtam, hogy külföldi vagyok, és odajöttek beszélgetni, hogy gyakoroljanak :D És mivel az az elképzelésük, hogy a japán nyelv olyan nehéz, hogy lehetetlen megtanulni, nagyon tudják díjazni, ha akár csak pár alapo dolgot megtanulsz :)
2010. okt. 14. 11:58
7/13 anonim válasza:
"Ha, elmegyek Japánba érnék valamit az angolommal? Vagy mutogatnom kéne?"
Japánon belül, kivéve az angollal napi szinten kapcsolatba kerülő embereket (pl. külfölddel üzletelő üzletemberek), nagyon kevesen és rosszul tudnak angolul.
2010. okt. 14. 12:25
8/13 anonim válasza:
Elég sokan, és elég jól tudnak angolul, maximum nem mernek megszólalni...de pl elég sok japán szót az angolból vettek át, mikor az amerikaiak megszállták japánt a világháború után. Mikor japánul tanultam, ha a tanár(anyanyelvi, Japánból) nem tudta elmagyarázni magyarul a kifejezést, akkor angolra váltottunk.volt, hogy jött egy japán újságíró, vele is angolul beszéltünk.
Tehát érteni fognak, de elképzelhető, hogy japánul válaszolnak.De azt ne várd el,, hogy algolul írjanak, mert annak ellenére, hogy értik az angolt, írni már nehezen, és sok hibával írnak.
2010. okt. 16. 01:21
9/13 anonim válasza:
Tokióban meg annak a környékén elboldogulsz az angollal, azonban ahogy távolodsz tőle, egyre kevesebb olyan embert találsz, aki tud angolul beszélni...egyébként a fiatalok már egész jól használják...persze kivételek mindig vannak...
2011. jún. 19. 13:04
10/13 anonim válasza:
A válaszokat elnézve kb. az lehet a helyzet, mint Magyarországon. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!