Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van valami kutatás arról,...

Van valami kutatás arról, hogy egy magyarnak (vagy bármilyen random másik anyanyelvűnek) melyek a legkönyebben megtanulható nyelvek?

Figyelt kérdés
Bárhogy keresem, mindenhol csak az angolt kapom, mint anyanyelvet vagy valamelyik újlatin nyelvet (ahol értelemszerűen a többi újlatin nyelv van van a lista elején)
2023. máj. 3. 18:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%

azon a nyelven nem tudsz helyesen írni, ogalmazni,

------------------

1. Én raktán írom, igenis.

2.Tud? A kúrománytól a hang pejoratívvá vált, így ha können, vagyis inkább mögen:

Képes? Ezt a hangot nem rakom. A kép magyarul hép lenne, a skep-skeb stumából, stak a kretény-libcsik átírták. Magyarul a fahig az er stumából ered, ez az ernya hang, ez naknév, rokonja az árnynak, és az eronnak(nem rohan):

-ernya

-ernyesz

-ernyeszt

Az ernyesz egy akciós forma, annyi ahogy a muskelokat ernyeszni, így mondjuk: Nappa ernyesz Piccolot meredíteni. Ez lehet kausatív to-val: ernyeszto, és múltidőben is, ahogy ernyeszta, ahogy a to forma múltidőben is ernyesztota.

A hatalom egy libcsi hang, a libcsi álladnak kuntód, nem bírom, sokkal jobb a du stumától a duad, nem duzzad. Ez egy hang rakta indogermán és árja Weltanschauungtól, ahogy ezt az árja-perzsa tav-taviti is rekkja. Ha az ember kann, úgy azt mondja, hogy duad. Ahogy ha mondjuk Vegita mondja Nappának: most te duadsz.Így duada vagy duadva vahn, duadni können.

De ha úgymond wissen, stak úgymond, hisz a wiss az ész, az empíria, nem a ráció, a germanizmus, a magyarizmus:

Gondol? Stak a libcsi gondol, gonduja van, gonosz, göndör. Ilyen hang nem van, magyarul a verstehen a rakni, denken a rakandni. Így olyan bullshit hang, hogy ötlet nem van, hanem mány-val(mahnen) vahn a rakandmány, ahogy a rekkent-től rekkentmány, az úgymond Beweis.

3. Helyesen?Igaz? Igazít? He? Az igaz etimológiája bizonylosz, de így a magyar a ra és re stumától, a rak-tól azt mondja, hogy rakta, rekna. Hisz olyan hang nem van, hogy jog, az egy kreált libcsi klingoni hang, a magyarnak a habubsd vagyis a jog fájandja van, ana rakta.

Nem azt mondja így a magyar hogy igazít, hanem azt, hogy rekkent, renkni, rekkni is lehet, ez az ?smagyar, az illberális, a racionális. Ha a rak flektált formájától ered a rekkent és a renkni, a rek nazálisan, úgy nem igazgató, hanem rektár. Hát ott vahn a rektor is, a rektár az ősmagyar, az illiberális, a racionális:

-rakta, rekna: wahr, de a rekna schnell is, és rejtetten is, bereit is, hisz a rekenni az schnell, racionális.

-renkni, rekkenteni, rakttává rak: zurechtmachen.

-rektár

4. Fogalmaz? Bulslhit hang z-vel. De fogalom se van, idegen ideológia,halandzsa. A magyar racionálisan beszél, a ra és re stumától regyni.

5.Hát a magyar nyelv az beszélja, hogy az indogemrán és germán nyelv.

Te beszélsz antós, más indogemrán nyelvet? Ha igen, hogy hoyna nem rakod, hogy a magyar indogermán és gemrán nyelv.

Hát én úgy beszéltem németül, hogy ab ovo azt mondtam, hogy a magyar nyelv indogemrán, hát sak így voltam rekna regyni, beszélni, ha fingár nem.

Dehát a nyelv beszélja, már ab ovo, hogy az ana is(mi).

2023. máj. 5. 21:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Én szóltam előre
2023. máj. 5. 21:29
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

valami bizonyítékod is ezen a rötyögésen kívül, amit ide hánytál? Pl valami kutatás?

-----------------

1. Kutat? Ahogy írtam, azt mondjuk magyarul hogy rekkni. A kutat bizonylosz etimológiájú hang, vagy a kút-tól, germán hang(magyar vagy német, vagyis germán vagy német), és at indogermán kausatívval, ahogy to, vagy a szláv kutati.

2. Bizony? Ahogy írtam rekkentmány van. Az etimológiája igenstak az idngoermán beid volna.

3. Vala? Indogermán au stumától, ez igen duas:va-vá, ve-vé, vel-val, vesz-vész...

4.Hány?

Szándék? Nem bírom ezt a hangot. Az etimológia bizonylosz, de egyet hall hé az ember, de az lentebb. A hang nem török, hisz a magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán. De az indogermánnak innen is vannak ilyen hangok, ahogy az indogermán san vagy a sent, a sinnen. De ezekkel a hangokkal dolga nem van a szán-nak. Nem kell rejmni ilyen hangoknak, hisz regyni volna a szán, a sín, a szánt, és a szán regyésje.

Van az indogermán sek stuma, vagyis szak, és ennek vannak formáji is

-s-es formák

-h-s formák, ahogy hal-halad, hány, hánt, had, hagy,hat,hány, hull

-sz-es formák, ahogy szel, szab, idngoermán skel, és skeb-skab, és ide a szenny is...

Így rakni volna a szánt hang a skent-től, ahogy hánt, és a szán is, vagyis a sín, Schinne, vagyis hány, szenny. Így a szán hang olyan volna ahogy az Entscheiden, és rakni volna tovább is, ahogy szán, vagyis hány, szed. A szed hang is ide való.

5. Ide? Az indogermán e(i)-o-a stumától, i-s forma, ettől indogermán iti és id. Ettől a hangtól az idő is, indogemrán ei-ie igétől, ahogy germán eo és latin.

6.A ma és me az ana, nu, ni kurka, korcs formája, ahogy az újkurdinnen, a perzsa-zazaki na ni, nu lesz me,eme az újkurdnak innen. A perzsa-zazaki na-ni-nu az indgoermán ana, ez a magyarnak innen a domináns: hwannan, a honnan, ennan, az onnan, az enek a nak-nek, ír aig-icc, nach-noch, nál, és az ut-ana. És így nincs mint se,hwa-ho-ha-val kell mondani a hangokat.

De lássuk dungelyen(nem tengely, germán hang, a dung stumától,nem teng):

e---o---o---a.

ena-ona-ana

em-om-am

el-(ol?)-al

Az ol bizonylosz, hogy ide vagy indogermán ueid.

Ha a latin emó, ahogy empty az e-től ered, m-vel úgy igenstak rakni duad.

Így amal, árja ámíti, így rakni duad, ahogy dúrongani.

Vagyis: emel-omol-amal.

7. Kí? Magyarul hé volna, indogermán kie, ettől a kinten hang is, ami hénten volna, hinten, vagy a hént, ként, ahogy görög keinos is.

2023. máj. 5. 21:39
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Erre kellene valami automatikus törlési algoritmus.
2023. máj. 5. 21:46
 15/24 anonim ***** válasza:
94%

Egy finnugor elméleti alapokon létrehozott eszperantó lenne a legkönnyebb, sajnos kicsiny hazánk ilyet nem termelt ki, ami tulajdonképp baj, valószínűleg a magyar társadalom szétszaggatottsága és a történelmi traumák egyszerre okolhatóak ezzel a fajta passzivitással. Észt vagy finn kísérleteknek érdemes lenne utánanézni.

A Quenya - Tolkien alkotása - ugyan magában foglal finn hatásokat, de mégsem tekinthető tisztán finnugor alapú műnyelvnek, mert a latin is az inspiráló nyelvek között van. Tolkien őszintán éreklődött a finn iránt, de nem egy tisztán kivételmentes finnugor elvű nyelv megteremtése volt vele a célja. A tolkieni nyelvek között még vannak kelta alapokat magukban foglalaló nyelvalkotásai is.

Lojban: talán ez lehetne az egyik legtisztább nyelv, nagyon erősen elment afféle ,,a priori'' irányba, erős algebrai, logikai alapjai vannak, de hiányzik még mögüle az a nagyméretű, pedagógiailag, tanulásmódszertanilag és minden más szempontból is kidolgozott óriási méretű tananyag, mint amivel az angol rendelkezik. Amellett a szókincse nem különösebben barátságos, és nem volt célja a szófejtés kalandjaiban való olyasféle elmélyedés, mint amit a Toki pona, Ithkuil, UNLWS meg a Bliss megvalósított, sőt ebben talán még az eszperantó vagy a Quenya szintjét sem éri el.

Talán ebből az egészből együtt lehetne kigyúrni egy tisztán finnugor-uráli alapú műnyelvet, talán finn és észt társadalmi segítséggel közösen és manysi testvéreinkel is egyeztetve. Törökségi népeket bevonva - akikhez amúgy főleg csak nyelvtipológiai értelemben van kapcsolatunk, lehetne egy valamivel tgabb célt, egy afféle tipológiailag motivált műnyelvet még létrehozni kb. a szibériai régió afféle nyelvarea-inspirált műnyelve gyanánt. Elméleti szempotból ez étékes és hasznos lehetne, a sziériai régióból a törökségi nyelvek, a jukagir nyelvek, az eszkimó nyelvek, és talán a csukcs-kamcsatkai meg tunguz nyelvek mutatnak fel erős areális hasnló vagy analóg vonásokat.

2023. máj. 6. 05:11
 16/24 anonim ***** válasza:
87%
A csuvas lehet valószínűleg a legkönnyebb nyelv egy magyarnak.
2023. máj. 6. 06:00
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

i egy tisztán finnugor-uráli alapú műnyelvet, t

----------

Olyan hang, hogy alap nem van. A magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv, a magyar nyelv stumája, az új-ónemmagyartól stupjuk a magyarloszt, így van a stuma, erre rakunk, e van ena raku.

A magyar nyelv nem fingár vagyis, hanem indogermán és germán nyelv, ez a germagyar nyelv.

2023. máj. 6. 08:13
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

A csuvas jó ötlet, némi anyagot találtam: John R Krueger: Chuvash manual. És hangtanilag talán tényleg a magyar korai törökségi szókincssel közelebbi analógiákat felmutató kincseket lehet találni benne, mint amit a köztörök nyelvek nyújtanának.

De Szibéria terén először előbb szeretnék momentumot nyerni a szibériai eszkimóval, még akkor is, ha a magyarhoz csak távoli tipológiai analógiákat tud nyújtani - de talán épp ezért. Az ergatívuszi mondatszerkesztés miatt is érdemes vele foglalkozni, jó ha abból példát lát az ember.

[link]

Az Ithkuil terén pedig csak most találtam rá arra a hírre, hogy 2023 elején egy még szélsőségesebb változatot adtak ki belőle (valószínűleg jó pár év vagy évtized fejlesztőmunka van amögött is), de ez meg nem is olyan szörnyű, mint amilyen rettentő rossz híre van az Ithkuilnak általában, sőt egész jól felépítettnek néz ki. Simán egy jól összeszedett poliszintetikus nyelvnek néz ki, igazából ha mással is foglakozik az ember, mellette simán beleilleszthető.

[link]

Szerintem csak nem szabad nagyon görcsösen ráhajtani, de amúgy lelkierő szempontjából egészséges és kiegyensúlyozott napirend és érdeklődés mellett semmivel sem lehet rosszabb, mint mondjuk hobbiból szlovákul tanulni. A szlovák meg a latin ügyében már megszoktam, hogy ezekhez a nyelvekhez alapvetően egy hosszútávú szerelem, motiváció kell, ha ez az alaphozzáállás már megvan, akkor simán egy napi félóra-egy óra egészségesen laza hozzáállás mellett pár év alatt hozzájuk nő az ember.

2023. máj. 6. 08:23
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

16/18 anonim ***** válasza:

A csuvas lehet valószínűleg a legkönnyebb nyelv egy magyarnak.

-------------------------

Nem szín, hanem bolja, de egal.

A csuvas nem, hisz a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

2023. máj. 6. 08:28
 20/24 anonim ***** válasza:

Elmondom a saját tapasztalatom.

Az iskolai oroszt utáltam, az angollal, franciával szenvedtem, nem is tanultam meg őket, még alapszinten sem.

A németet elég jól tudom, csak nem áll rá a fülem, nem mindenkit értek, ha nem kristálytiszta a beszéd, akkor egyszerűen nem értem a szavakat, összefolynak, pedig majdnem egy évtizedet éltem német nyelvterületen. Általában a nők magasabb hangját megértem, a férfiakat néha csak motyogásként érzékelem.

Az olasz elég könnyen ment, mert a bátyám olasz lányt vett feleségül és egy ideig nálam laktak, így gyenge alapfokon megtanultam olaszul, ám vettek saját lakást és én nem tanultam tovább.

A lengyellel viszont semmi problémám nem volt és tökéletes ma is a kiejtésem. Volt egy lengyel csajom aki kicsiszolta a beszédem.

Nagyon régen volt, így alig emlékszem már a szavakra, de amire emlékszem, azt úgy mondom, úgy ejtem ki és hibátlan nyelvtannal, hogy lengyelnek gondolnak, akadt ebből fura szituációm.

A lengyel szerintem nekünk könnyű nyelv, nekem legalább is az volt, bár nemigen lehet vele sokra menni, meg az olasz még talán, legalább is alapfokig elég hamar eljutottam.

2023. nov. 8. 02:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!