Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hány éves korig gáz ha valaki...

Hány éves korig gáz ha valaki nem tud magyarul? (magyar anyanyelvűkent)

Figyelt kérdés

2023. jan. 30. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz pontosan az alatt, hogy nem tud magyarul?

Egy két-három éves gyereknek már bőven van akkora szókincse, hogy le se lehessen lőni, csak mondja a magáét magyarul.

2023. jan. 30. 15:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet valaki úgy magyar anyanyelvű, hogy nem tud magyarul? Ez önellentmondás, nem?

És hogy érted, hogy hány éves koráig gáz? Ha pl. 6 éves koráig nem tud magyarul az gáz, de ha pl. 8 éves koráig nem tud, az már nem gáz? Nem értem az egészet.

2023. jan. 30. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A magyar anyanyelvu tud magyarul. Olyan van, hogy külföldön el és felejt, ez viszont egyrészt nem kor függő, másrészt meg nem gáz. A gyerekem 8 éves volt amikor külföldre költöztünk. Angolul és az ország nyelvén folyékonyan beszél, magyarul a 8 éves kori szintén. Nincs a környéken magyar, vsak velem és a Magyarországon élő rokonoknak kommunikál magyarul. Magam is felejtek, hiszen én sem használom túl sokat, de nem értem gáznak. Ritkán megyek Magyarországra, nincs is szükségem a nyelvre igazán eloben, de megoldás, pár nap után már jobban megy
2023. jan. 30. 15:34
 4/10 anonim válasza:
Az én Lányom 4 éves és még nem tud teljesen de javulgat
2023. jan. 30. 15:50
 5/10 anonim ***** válasza:
31%
Ha az itteni kommenteket olvasod, rájössz, hogy ezeknek az embereknek egyáltalán nem gáz, koruktól függetlenül. Sőt, ha megjegyzést mersz írni a helyesírásával kapcsolatban akkor te vagy a szemét.
2023. jan. 30. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

nem tud magyarul? (magyar anyanyelvűkent)

----------------

Az új-ónemmagyar nem a magyar nyelv, így totál nem. Az új-ónemmagyar nem nyelv, hanem egy mesterséges makogás.

Ezt én se beszélem.

2023. jan. 31. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:
62%
értelmetlen a kérdés, ha magyar az anyanyelve, akkor tud magyarul, ezt jelenti ugyanis az anyanyelv, az első nyelv amit az emberkezdemény megtanul, ha nem magyar az anyanyelve, akkor meg mért lenne gáz, hogy nem akarja megtanulni? semmit sem kötelező.
2023. jan. 31. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Én egyszer azt olvastam; hogy általában 21 hónapos kortól már össze szoktak rakni a gyerekek 3 szavas mondatokat. 21 hónapos kornak volt asszem megjelölve ez a határ. Ha foglalkoznak vele a szülei, vagy van, aki rendszeresen dumál neki, és minden jól megy, akkor szokott ez a 21 teljesülni. Mert én hallottam egy olyat, hogy valakivel nem foglalkoztak a szülei, és kb 4 éves volt, mire megtanult rendesen úgy beszélni; mint mások már általában szoktak 21 hónapos kortól. Tehát már két éves kora előtt-től szoktak tudni beszélni az emberek, ha nincs valami """"fogyatékosságuk"""", és nincsenek elhanyagolva. Ezt a "határ" szót amúgy most nem annyira "éles" szóként értettem, hanem, úgy volt a cikk, hogy 21 hónapos kortól már tudnak a gyerekek 3 szavas mondatokat összerakni (minimum), és a normális. Ja és ez gondolom, nem is feltétlenül napra pontosan; de hogy onnantól már szoktak tudni beszélni, 3 szavas mondatokkal minimum. De szóval 21 hónapos korra teszik nagyjából, ahonnan már mindenképp tud kommunikálni 3 szavas mondatokkal egy gyerek.

Remélem, mindent jól írtam, és remélem, érthetően írtam le; és ha nem , akkor bocsi.

2023. márc. 21. 14:29
 9/10 anonim ***** válasza:

"és a normális. "

és az a normális; ezt azt hiszem; így akartam leírni. ♥

---

Ja és amúgy nem a gyereknek gáz, ha nem tud dumálni, hanem ha tényleg el van hanyagolva, akkor azt a felnőttet minősíti, aki elvileg neveli, aki vele él, aki elvileg vigyáz rá, aki elvileg minden nap találkozik vele, ott van vele, törődik vele; stb.

2023. márc. 21. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:
*szóval,akinek a felelőssége a gyerek.
2023. márc. 21. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!