A szláv nyelvek hasonlósága valóban sokkal magasabb fokú, mint a germán vagy az újlatin nyelvek esetén?
A germán nyelvek közül a németet és az angolt, az újlatin nyelvek közül pedig az olaszt, franciát és portugált beszélem. A szláv nyelveket sajnos annyira nem ismerem, de azt olvastam több helyen is, hogy a szláv nyelvek (akármelyik kettőt is hasonlítjuk össze) sokkal jobban hasonlítanak egymásra, mint az újlatin vagy a germán nyelvek, mert jóval később váltak szét.
A germán nyelvek tényleg eléggé eltávolodtak egymástól, a németre szerintem csak a holland hasonlít annyira, hogy legalább írásban különösebb gond nélkül meg lehessen érteni, az angol kakukktojás, illetve még a skandináv nyelvek alkotnak egy egységes alcsoportot. Az újlatin nyelveknél a portugál-spanyol-olasz trió elég jól érthető szerintem, a francia kakukktojás, bár ha az ember tudja megfeleltetési szabályokat, az olaszból azt is elég jól lehet érteni.
Én tudom mi az a hasonlat. Csak te nem érted azt amivel okoskodni próbálsz. X'D
Bár téged győzködni erről időpocsékolás, mert úgy is a saját butaságod fogod szajkózni újra és újra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!