Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyen (angol) szintre van...

Milyen (angol) szintre van szükségem?

Figyelt kérdés

Szeretnék legalább annyira tudni angolul, hogy leírt szöveget, például cikkeket tudjak olvasni és ne keljen 10 másodpercenként a szótárat lapozni.

Ugye van az A1 A2 B1 B2 ... ezen a "skálán" ez a tudás hol helyezkedhet el? Nyelvvizsga és egyebek nem érdekelnek (nem beszélni akarom a nyelvet, hanem megérteni).

2023. jan. 1. 23:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
A1
2023. jan. 2. 00:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem mindegy, hogy milyen témájú cikkeket szeretnél olvasni. B1 és C2 között bármilyen szintre lehet szükség hozzá.
2023. jan. 2. 00:28
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
B2
2023. jan. 2. 01:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha szakmai szöveget kell olvasnod, akkor a legfelsőbb fok is kevés lehet, ha a szakszavakat nem ismered. Nekem pl. fogalmam sincs, hogy mi a tengelykapcsoló és a fékszárny angolul. Mondjuk magyarul is csak nemrég tanultam meg, pedig magyarul tanulok már 40+ éve.

Ha viszont azt akarod olvasni angolul, hogy Orbán éppen kinek a seggét nyalta, Brüsszelét vagy Putyinét, ahoz elég a B1 (az én esetemben elég lenne egy elégtelen A1, mert nem érdekel a téma).

Amikor én angolul tanultam, a gyerekkönyvek és a gyerekfilmek segitettek egy csomó szót megtanulni.

2023. jan. 2. 04:19
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Részben pont ezért szeretnék angolul olvasni cikkeket, mert egyre kevesebb független sajtó van Magyarországon. Meg sokszor érdekelne valami amiről csak angol szöveget találok (pl történelmi esemény, önéletrajz stb...)

Azokban a témakörökben ami érdekel elég sok szót tudok angolul illetve szakmai szavakhoz szótárazok.

2023. jan. 2. 06:34
 6/12 anonim ***** válasza:

Általános szöveg olvasásához nagyjából "az egész" nyelvtan kell, az meg a C1 legalább. Azért raktam idézőjelbe, mert a szintekhez pontokba szedett nyelvtani fogalmakon kívül a C1 fölött még rengeteg tudnivaló van.

Ami a szókincset illeti, olvasáshoz a minden és a mindenebb közötti szint az előnyös, szóval a tanulásnak sosincs vége. De úgy a B2-nél már el lehet kezdeni olvasni, legfeljebb oldalanként ötvenszer kell a szótárhoz nyúlni. Aztán, ahogy az ember egyre többet olvas (ez nem azt jelenti, hogy ja, már nem 10, hanem 15 oldalt, hanem mondjuk 10 könyvet), úgy egyre kevesebbszer kell megnézni a sűrűbben előforduló szavak jelentését. Ezt a folyamatot nem nagyon lehet azzal az elképzelt módszerrel megkerülni, hogy először megtanulok angolul, és utána olvasok. El kell kezdeni, a biztos B2 birtokában, és utánanézni a nem értett nyelvtani és angol használati (Use of English) dolgoknak, na meg a nem ismert szavaknak.

De ha vársz egy kicsit, jön nyilván egy-két sárkányfűárus, hogy á, dehogy, én csak a tévének háttal állva vasaltam, mikor a Jóbarátokat adták szanszkrit nyelven, kínai felirattal és úgy megtanultam angolul, hogy állandó levelezésben vagyok négy angol egyetem angol nyelvi tanszékének vezetőivel.

2023. jan. 2. 09:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Az "egész" nyelvtant már B2 szinten is ismerni kell. A C1 "csak" szókincset tesz hozzá.
2023. jan. 2. 09:33
 8/12 anonim ***** válasza:
21%
Sejtem, hogy te ezt már írtad, de akkor sem volt igazad, és most sincs.
2023. jan. 2. 09:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Miért? Mi az a nyelvtan, ami csak B2 fölött kell?
2023. jan. 2. 10:04
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván nincs megtiltva, hogy már alsóbb szinteken is halljál mindenféléről, akár használhatod is, de az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a bizonyos nyelvtan "kell" B2 alatt. Van, ami ráér B2 felett, vagy úgy is mondhatjuk, hogy csak B2 fölött kell, pl. a mixed conditionals (még akkor is, ha te azt már B2 alatt is ismerted).
2023. jan. 2. 11:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!