Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Felvidéki/erdélyi magyarok,...

Felvidéki/erdélyi magyarok, mit gondoltok a közép-magyarországi tájszólásunkról?

Figyelt kérdés
Mint ahogyan megfigyelhető, amint egy magyar ember megszólal angolul, magyar akcenntussal, akkor az összes nő röhög rajta, hogy jajjdegáz, de amikor egy török vagy egy francia ember beszél a saját akcentusával, akkor el vannak olvadva. Tapasztalatom szerint kisalföldiként a felvidéki tájszólást elég sokan vonzónak találjuk, érdekel a ti véleményetek is, a magyar youtuberek/valóságshow-k/filmek elterjedése óta, biztos vagyok benne hogy a külhoni emberek is találkoztak a mi tájszólásunkkal..?

jan. 10. 00:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Nekem egy ismerősöm az Egyesült Államokban él és azt mondta, hogy szexinek szokták találni az akcentusát.

Csak itt Magyarországon van ez a berögződős, hogy a magyaros akcentust utálni kell.

Amúgy én is azt a tábort erősítem, aki vonzónak találja. Akik között élek, azokra már ráállt a fülem és nem tartok semmit izgalmasnak a hangjukban. Viszont ezek a tájszólásokat és akcentusok nagyon feltüzelik az érdeklődésemet.

Régebben a skót vagy ausztrál angollal voltam így, de azóta annyi filmet és sorozatot néztem velük, hogy elmúlt a varázsa és megszoktam. :(

jan. 10. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Hogy jön össze a tájszólás, és az akcentus? Kevered a kettőt.
jan. 13. 11:41
 3/4 A kérdező kommentje:
#2 mi nem érthető?
jan. 13. 15:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Igazából a kérdésed két mondatának semmi köze egymáshoz. A külhoni emberek pedig nem hiszem, hogy érzékelik a mi tájszólásunkat.
jan. 13. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!