Jól vettem észre, hogy az újlatin nyelvek közül - ha csak a nyelvtant nézzük - a francia az egyik legkönnyebb?
Szerintem van pár dolog amiben nem jól látod. Nem tudok franciául viszont az olaszban mitől körülményes a magázás?
Kezdjük ott hogy az olaszban nincs többesszámú magázás ugyanis minden esetben a T/2 használják. Egy személy esetében mindegy hogy az nő vagy férfi az E/3 megy. A Mussolini idejében elinditott erőszakos nyelvújítast ne keverjük most ebbe bele.
Az olaszban a viszonyszó és a határozott névelő mindig összeolvad a franciával és a spanyollal ellentétben. Nem hiszem hogy ez olyan nagy gond. Az hogy a melléknév mindig a főnév után áll és felveszi annak nemét és számát szintén követhető.
Az olaszban is lehet tudni hogy mire utalsz vissza vagyis milyen nemre. Ez lehet nehezebb mert tudni kell fejben hogy a főnév hímnemű vagy nőnemű volt. Prepozícióra pedig általában van vonzat (A = CI vagy DI,DA = NE)
Nem hiszem hogy a francia kevesebb igeidőt használ mivel amik előfordulnak az olaszban azok a franciában is meg vannak.
Az olasz végtelenül logikus nyelv, logikusan épül fel és a kiejtés szabályai is könnyen tanulhatóak.
Én se értem, miért lettem lepontozva, mindenki csak a véleményét írja le. :)
#5 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!