Felsőfokú angol és német nyelvtudással melyik nyelvet lehetne a legkönnyebben elsajátítani középfokon?
Kedves Kérdezõ!
Nekem az angol és német felsõfokú nyelvvizsgàmon kìvûl olasz,spanyol és holland felsõfokúm van.
Szerintem a holland. Esetleg a svéd vagy norvég, de SSC-ben a holland értékesebb.
Még egy dolog: ha otthon akarod tanulni, akkor a hollandot javaslom, mert a többi germán nyelvhez (értsd: dán, svéd, norvég) kell szerintem tanár a kiejtés, hangsúlyozás miatt.
A norvég a világ egyik legkönnyebb nyelve. Főleg, ha valaki tud németül és angolul is. Például a kutya németül Hund, norvégul pedig hund (ejtsd: hünd), a macska cat, norvégul katt (ejtsd ugyanúgy A betűvel, mint magyarul).
A nem vagyok profi a nyelvben, de elvileg a nyelvtan is hasonló, mint az angolban. A legtöbb szó nagyon hasonlít a német vagy az angol megfelelőjére. Emellett egyáltalán nem tartom nehéznek a kiejtést. A holland szerintem sokkal nehezebb. Norvégban vannak olyan betűk, amiket másképp ejtenek, vagy másképp írnak, mint mi, viszont nincs nagyon olyan hang, amit mi magyarok ne tudnánk könnyen kiejteni, mint pl. A holland G betűt. (Legalábbis asszem azt kell ilyen hörgő H betűsen ejteni, vagy hogy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!