Nektek ezek közül, melyik nyelv tetszik és miért?
Ez elég mainstream lesz, de nekem az angol-német-francia hármas tetszik, talán azért mert ezeket tanultam egy kicsit, párnak a listáról a hangzása nem tetszik, a többinek lenne esélye.
Más oldaról nem is tudom megfogni a kérdést, max annyi hogy az angollal foglalkozom a legtöbbet a sok elérhető info miatt, a németnél meg tetszenek a nyelvtani esetek,és a sok szó aminek kb tükörfordított magyar verziója van.Na meg Rammstein:D
A franciának még ennyi oka sincs, az csak úgy jött, inkább kizárásos alapon, de nem mondanám hogy nem tetszik.
Ezek közül én a lengyel és a svéd nyelvet szeretem. Nem tudom pontosan miért, egyszerűen tetszik a hangzásuk. Illetve (bár nincs a listán) a többi szláv, illetve északi germán nyelvet is szeretem.
Ha az összes nyelvet nézzük akkor az oroszhoz kötődök legjobban, ha csak a listán levőket, akkor a svéd.
Orosz népzenéket imádom, talán innen jön az. Illetve imádom az orosz szépirodalmat és az az álmom, hogy egy nap majd eredetibe is el tudjam olvasni Dosztojevszkij regényeit. (Elkalandoztam, bocsánat 😅)
A svéd meg egyszer, olyan éjjel kettőkor megtetszett, szintén egy népzenénél. 😂
Hacsak a szépséget vesszük alapul akkor részemről a felsoroltak közül: olasz, francia, spanyol, lengyel, török. A német, holland, svéd szerintem csúnya
Egyébként angol olasz párosítás van nálam. Előbbi a "szükséges" rossz, a másik mert ott élek.
Németül és olaszul beszélek, a németet jobban szeretem. Nagyon tetszik a spanyol, a barátom nagyon jól beszél, engem is tanít.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!