Spanyolt szeretnék tanulni a nyári szünetben, mivel nagyon tetszik maga a nyelv. Hogyan lehetne hatásosabbá tenni? Illetve milyen oldalakat, tippeket ajánlatok egy 'kezdőnek'? (Az angol folyékonyan megy. )
Nagyon jó kis oldal. A teljes használata fizetős, viszont egy hétig ingyenes próbahasználat van, és azalatt az összes hanganyagot le tudod tölteni. Pdf-eket csak kilencet enged így, viszont amikor legelőször regisztrálsz, felajánl egy 2 dolláros prémium előfizetést is. Én azt el szoktam fogadni (kb. 600 Ft), és akkor viszont szövegestül, mindenestül tudod a gépedre tölteni az anyagokat. Arra vigyázz, hogy ha kifizeted a pénzt, utána menj el az előfizetés menübe, és mondd le az előfizetést, különben következő hónapban már a teljes árat (asszem 24 dollár) von le a kártyádról. így csak egy hónapig lesz aktív az előfizetésed, viszont az alatt kényelmesen letölthetsz mindent. De ha végképp nem bízol semmiféle fizetéses verzióban a hanganyagokat simán le tudod tölteni anékül is. Egymásra épülő audioleckék vannak, egy rövid párbeszéd spanyolul, amit többször hallasz, és amit aztán angolul megvitatnak. Ahogy haladnak a szintek, a magyarázatok is idővel áttérnek spanyolra, de kezdetben még lefordítanak mindent.
Persze, nem lehet vele tökéletesen megtanulni, de alapnak elég, utána sokkal egyszerűbben meg lehet érteni bármilyen nyelvtani dolgot akár tankönyvből, akár internetről, és a szókincset is bővíti:)
Én az angol alapjaimat is onnan tanultam meg.
#7 A Duolingo mexikói spanyolt tanít, ott meg nem használják a vosotros-t.
Az amúgy igaz, hogy a program csak alapszintre juttat el, de egy nyári szünet alatt egyéb módszerrel sem haladna sokkal többet. Meg aztán ki lehet egészíteni bármi más tananyaggal. Arra jó a duolingo, hogy önállóan is lehet szórakozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!