Melyik nyelv a legkönnyebben elsajátítható magyarok számára?
Jelenleg angolt tanulok, amiből hamarosan nyelvvizsgázni fogok. Hallottam, hogy az angol és a német viszonylag közel áll egymáshoz, de németet tanulni nem szeretnék. Általánosba végig németet tanultam, ami nem igazán ment, és nem is szerettem. Ismerek olyat aki törököt tanult, és türkisztikát végzett. Ő azt mondta, hogy valamennyire hasonlít a magyarra (pl. a tárgyragok, birtokos eseti toldalék (ja, je) ugyanaz mint a magyarban). Az a baj a törökkel, hogy nincs (vagy csak nagyon drága) nyelvtanár a tanárhirdetések között.
Ezen a vonalon elindulva melyik a magyarok számára legkönnyebb idegennyelv?
(A spanyoloknak könnyebb, mert ők könnyen tanulják az olaszt, és a franciát, mert mindkettő latinnyelv)
Van olyan nyelv ami annyira hasonlít a magyarra, mint a spanyol az olaszra?
Nincs olyan nyelv ami hasonlít a magyarra.
A török sokkal nehezebb mint bármelyik európai nyelv (esetleg a szláv nyelvekkel egyenlő nehézségű).
A legkönnyebben tanulható nyelvek a germán nyelvek és az újlatin nyelvek. Holland, svéd, norvég, német picit nehezebb de az sem vészes, francia, spanyol, olasz, román.
3-as vagyok
na a lehet de mire megy vlel,
ahogy te is írtad :)
a svéd ezzel a háttérrel szinte 'eteti magát ' iszonyat egyszerű. és azért írtam, ha jót akar magának akkor norvég, mert azzal mind a hármat fogja :) , de ha könnyűt akkor tutira a svéd :) nem vicc volt a kiscicától alienig menő nyelvtan :D .D
Második
Tanultál valaha törököt, vagy csak olvastál róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!