Amennyiben az irodalmi német nyelv (Hochdeutsch) kommunikációs szinten megy, akkor 1 év alatt elsajátítható a "svájci német"?
A svájci német elég elfajzott német,DE svájcban a német a hivatalos nyelv nem csak a német hanem:francia,német,olasz és a "Romansch" nem tudom ennek a magyar megfelelőjét,de gondolom ez lehet a svájci német emellett azt olvastam,hogy a német a fő nyelv ezért gondolom megérteted majd magad a némettel.Néztem egy térképet és néhány infós táblázatot és ezek szerint a németet beszélik a legtöbben és Svájc középső részén ez a "fő" nyelv.Viszont ami nagyon megbonyolítja a dolgot,hogy a német három részre bomlik:Svájci német:ez az a német ami tele van dialektusokkal és nincs leírva,tehát egyfajta tájszólás Schwitzerlander Hochdeutsch:a svájci és a Hochdeutsch között van valahol,ezt használják ÁLTALÁBAN a médiumok. Hochdeutsch:na ez az igazán ritka,de előfordul néha a médiumokban,a köznyelvben ritka mint a fehér holló leginkább a német bevándorlók használják,de ők is valamiféle dialektussal.
Összegzésül ha szeretned a kockázatot és beszéled a németet és nem veted meg a remek fizetést akkor szerintem jó döntés lehet kiköltözni(gondolom ezért tetted fel a kérdést)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!