Melyik indoeurópai nyelv szerintetek a legkönnyebben elsajátítható?
1. Dán
2. Francia
3. Holland
4. Norvég
5. Olasz
6. Portugál
7. Román
8. Spanyol
9. Svéd
10. Cigány
11. Jiddis
12. Fríz
13. Grönlandi
14. Ladin
15. Katalán
16. Galíciai
Tudom, hogy sok kevésbé beszélt nyelv is van a felsoroltak közül, talán nincs is mindegyik indoeurópai nyelv felsorolva.
Hát, ezek közül nem sokat tanultam, de az olasz nagyon-nagyon könnyű nyelv.
("Cigány nyelv" egyébként nem létezik, csak lovári stb. De a lovárit is könnyűnek mondják.)
Holland (angolos német keverék szerű)
Francia,olasz,spanyol könnyű ha az egyiket már tudod
#7:
Pedig a francia és az olasz nyelvtan igencsak hasonló, úgyhogy ha olaszul tudsz, nagy meglepetések nem érhetnek a franciában. A kiejtés relatíve nehéz egy magyarnak, de sokkal szabályszerűbb, mint mondjuk az angol.
A kérdésre válaszolva pedig: nyilvánvalóan egyéni, hogy kinek mi a nehéz, s ezt nagyban befolyásolja az anyanyelv is.
Értelemszerűen egy olasz anyanyelvű ember különösebb nehézség nélkül meg tud tanulni spanyolul, míg egy svéd angolul, egy lengyel oroszul, stb. Magyarként ez nyilván nehezebb, mert nincsenek igazi rokon nyelveink. Nekem speciel németül könnyebb tanulni, mint angolul, mert a nyelvtan felépítése és a szóképzés sokkal inkább hasonlít a magyarra, mint az angol. Az angol nehezebben megy számomra a kiejtés és a sok igeidő miatt, ami magyarként nehéz, hiszen nálunk csak múlt-jelen-jövő van. Vannak viszont sokan, akik pont a némettel szenvednek és az angolt tartják baromi könnyűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!