A német nyelvben van ilyen köszönés?
Figyelt kérdés
Ma hallottam ilyet először. Mindkét fél német volt, az egyik úgy köszönt el a másiktól, hogy "cső". Teljesen úgy mint ha magyarul mondaná az ember.
Létezik ilyen elköszönés, szleng a németben is? Vagy valami tájszólás?
2022. máj. 25. 20:33
1/12 anonim válasza:
Esetleg azt hallhattad, hogy tschüss, vagy tschüß? Elköszönésnél használják, ha ismerik egymást az emberek. Mondjuk rég volt már, remélem jól emlékszem. Azt hiszem "sziá"-ra fordítottuk anno.
2/12 A kérdező kommentje:
#1 Én arra tippeltem, hogy ennek valami szlengje. De nem, rendesen úgy monda hogy írom, "cső".
2022. máj. 25. 20:43
3/12 anonim válasza:
Ma sokfelé divatos lett a csao köszönés, de az "ao" egy hangként van ejtve - ezt is lehet úgy hallani, hogy csö, de lehet a tschüß (csüsz-nek ejtik) is.
4/12 anonim válasza:
Még egy szavazat a csao-ra, ez pár éve jött divatba és eléggé furcsán hangzik a magánhangzója, nem két hang, hanem egy és egy zárt áról indul, és zárt o-val végzödik, ezt lehet ö-nek is hallani, legalább is itt Bayernban
6/12 anonim válasza:
Nem cső volt, hanem pl felénk, hannover kornyékén hallom gyakran, hogy a tschüß-t lerövödítik tschüü-re.
“ Azt hiszem "sziá"-ra fordítottuk anno.”
Annyira ez nem helyes, nekem is kb így magyarázták az ősidőkben, jól be is égtem vele. Nem mondta senki hogy elköszönés, találkozáskor sziának használtam. Inkább viszlát.
7/12 anonim válasza:
Azért elég érdekes kérdező, hogy neked ez csőnek hallatszik. Távolról sincs ebben egy nyitott ő.
8/12 anonim válasza:
6-osnál a pont, "tschü" lesz az, és az egy elköszönés :)
9/12 anonim válasza:
Tschüü lesz az, itt az északi osztrákok is így használják a servas meg a pfiat diiii(eich) mellett.
10/12 anonim válasza:
A németben nem a Good morningot használják???
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!