Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Magyaros hangzású japán nevek?

Magyaros hangzású japán nevek?

Figyelt kérdés
Amiért nem csúfolnának valakit, és nem tűnne annyira ki a tömegből

2022. márc. 22. 21:53
1 2 3
 21/27 chtt ***** válasza:
100%

Igen, tudom, kedves #19., de ha belenéztél a Wikibe (#12.), akkor látod, hogy "Naomi or Noemi is a given name in various languages and cultures", és a héber mellett külön megjelenik a japán. Nekem amúgy mindegy.

Ja, Gyindorkát én is olvastam, kicsit fenn is akadt a szemem, és eleddig nem jöttem rá, melyik "klasszikus név továbbélése" lenne. Te tudod? (Ismerek egy orosz dalt, amelynek "gyin, gyin, gyin" a refrénje, de nem hiszem, hogy arra gondolt:D)

És ha te vagy a #20-as is, tökéletesen egyetértek veled. :)

2022. márc. 24. 15:24
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Chtt,

Igen, en vagyok a 20-as is.

A Gyindorkarol kiderult, hogy napi troll.

Naomi, mint japan eredetu is, csak Naomi Osaka ota hallottam. Azelott soha.

2022. márc. 25. 01:02
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

- Naomi adható név japánban is, japános hangzású

- Miki (japánban lány név)

- Tomi (szintúgy)

- Aranka (ez meglepő lehet, de a szótagok tökéletesek, és ha átírjuk kandzsiba nagyon aranyos név, még a japán barátaimnak is tetszett)

- Hanna

- Anna

- Nana

- Mina

- Emi

- Erika

- Erina

- Mia

- Mira

- Nina

- Noa

- Nanae, Ninon (ezek japán nevek, de anyakönyveztethetőek itt)

- Rika

Szerintem a felsoroltak közül nincs egyikkel sem különösebb baj, mondjuk a Nanae és a Ninon már neccesebb. El kell fogadni, hogy ezek a legtöbb nevetségesen hangzik magyar vezetéknevekkel. Nem kell kitenni a gyereket ennek. Normális magyar nevet kapjon, ami valamennyire elterjedt, mivel magyar állampolgár és nem japán, közel sincs hozzá.

2022. márc. 25. 07:09
 24/27 A kérdező kommentje:
23-as, köszönöm a segítséget, igazából ezek nagy része Magyarországon is gyakori név, de pl a Mina jó hangzású, és lehet rosszul tettem fel a kérdést, olyan nevet szeretnék, amit Magyarországon megszokott, de valamennyire emlékeztet Japánra.
2022. márc. 25. 19:33
 25/27 anonim válasza:
65%
A Narutó tényleg anyakönyveztethető név itthon, az elöbb találkoztam vele a névlistában 😂 Ami lány névre emlékszem még az a Keikó, Nana, Naomi, Nanae, Suki, Ainó, Bara, Hana, Mari és Rika.
2022. márc. 30. 05:46
 26/27 anonim válasza:
57%
Idióta az a válaszoló, aki folyton amiatt hisztizik, hogy a Naomi nem japán, hanem héber név. Az eszedbe sem jutott, hogy több nyelven is lehet név ugyanaz a szótag kombináció ? A japánoknál nem ritka a Nao szótaggal kezdődő név, például Naoko, de a Mi szótagra végződés sem, mint például Ayumi. A Nao és a Mi is jelentéssel bír. Miért ne lehetne összekapcsolni a kettőt ? Attól hogy héberül is értelmes ez a szókapcsolat, attól még nem lesz kizárólag héber eredetű ez a név.
2022. máj. 7. 06:03
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

26

Idiota a draga anyukad. Csak 5 hettel kestel le a debil hozzaszolasoddal. Reg el van felejtve a feltett kerdes.

2022. máj. 7. 07:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!