Magyaros hangzású japán nevek?
Kedves #9, ne nálam reklamálj, hanem az oldal készítőinél. (nem magyarok)
A Wasabiban Yuminak hívják Fiorentini lányát. - [link] - Francia-japán film. Gondolod, nem volt egy japán szakértő sem, aki szólt volna, hogy nincs Yumi név?
És a #10-hez csatlakozva...
Naomi (なおみ, ナオミ), pronounced [naomi] is a Japanese name. Though it is a unisex name, it is primarily used by women. - [link] -- és le lehet szólni a Wikit, de azért a felsorolt hírességek közt van japán színész-énekes, filmrendező, szinkronszínész, de még politikus is.
És még, ha már így belejöttem (addig sem kell dolgozni:))
Maki (まき, マキ) is a very common feminine Japanese given name which can also be used as a surname.
Yumi (ゆみ, ユミ) is a common feminine Japanese given name which is occasionally used as a surname.
The name Kuro is primarily a male name of Japanese origin that means Ninth Son. Traditionally given to the ninth-born son, which is a rarity nowadays. Kuro also means black in Japanese.
Tomio is both a masculine Japanese given name and a surname.
Igen, kedves #9, tényleg vicceltem, mer' én ilyen vicces lyányka vagyok. :)
Naomi Hebert nev.
Persze, hogy van Yumi japan noi nev, de szerinted ez magyaros hangzasu? Tok hulyen hangzana magyar beszedben, M.O-n. Foleg ha a gyerek nem full japan.
ui.: amúgy, ha valaki gúnyolni akar, tök mindegy hogy hínak, kitalál valamit - másrészt annyi nem magyar név van már, nem hiszem, hogy ezen múlik - nekem is van olyan tanítványom, akinek ki sem tudjuk mondani a keresztnevét, ezért "magyarosította", de senki sem gúnyolja sem az eredeti, sem a "magyar" nevén (egy csendes kislány, tehát nem azért nem, mert beveri a másik képét, ha mégis)
- nekem tetszik a Tomio és a Naomi is, ezzel együtt sem adnám a gyerekemnek névként, valahogy jobban kedvelem a hagyományos neveket (nem az "ötéves terv"-re gondolok:)))
A Naomi siman Noémi magyarul.
Es meg egyszer - nem japan nev , hanem heber.
Amugy van itt egy masik kerdes, ahol szegeny gyereket Gyindorkanak akarjak elnevezni, es mi mit gondolunk. Hat mit gondoljunk? Hulye szulok, ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!