Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csodálja a tiszta magyarul...

Csodálja a tiszta magyarul beszélő külföldieket?

Figyelt kérdés

Általában azt hittem, hogy lehetetlen megtanulni a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke.

De egy nap hallottam, hogy egy mongol magyarul beszél... El voltam megdöbbentem és meglepődtem.

2022. márc. 8. 17:44
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
50%
Azt se tudod mi az a klingon :D :D
2022. márc. 10. 11:54
 42/48 anonim ***** válasza:
0%

Valami kitalált nyelv a starwars-ból.

2022. márc. 10. 12:05
 43/48 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy arab osztálytársam, aki 10 évesen jött Magyarországra és tökéletesen megtanult magyarul. A legdurvább az, hogy a magyartanárunk őt küldte nyelvtanversenyre.
2022. márc. 12. 22:26
 44/48 anonim ***** válasza:

Végül is érthető, hogy őt küldi.

Elvégre aki idegen nyelvként tanulta annak több a fogalma a nyelvtanról mint az átlag beszélőnek. Főleg iskolában ahol le se tojják a diákok a nyelvtan- és irodalomórákat. :)

2022. márc. 13. 11:59
 45/48 anonim ***** válasza:
52%
Ha valaki ismeri Marco de Leeuw van Weenen holland misszionáriust, ő gyakorlatilag tökéletesen beszél magyarul, pedig egyetem után jött Magyarországra és tanult meg. Érdemes a youtube-n rákeresni.
2022. máj. 9. 17:24
 46/48 anonim ***** válasza:

"a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke"

Ez vajon hogy jött ki?...

2023. máj. 7. 11:52
 47/48 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy szerb csoporttársam egyetemen, aki bár a magyar többségű Szabadkáról származott, fiatal felnőtt koráig csak káromkodni tudott magyarul. Aztán pár év alatt úgy megtanult, hogy fél évig fogalmam sem volt róla, hogy nem magyar.
2023. máj. 10. 11:28
 48/48 anonim ***** válasza:

"El voltam megdöbbentem"

Én már azokat is csodálom, akik magyar anyanyelvű létükre képesek helyesen beszélni magyarul.

2023. máj. 10. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!