Csodálja a tiszta magyarul beszélő külföldieket?
Figyelt kérdés
Általában azt hittem, hogy lehetetlen megtanulni a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke.
De egy nap hallottam, hogy egy mongol magyarul beszél... El voltam megdöbbentem és meglepődtem.
2022. márc. 8. 17:44
41/48 anonim válasza:
Azt se tudod mi az a klingon :D :D
42/48 anonim válasza:
Valami kitalált nyelv a starwars-ból.
43/48 anonim válasza:
Nekem volt egy arab osztálytársam, aki 10 évesen jött Magyarországra és tökéletesen megtanult magyarul. A legdurvább az, hogy a magyartanárunk őt küldte nyelvtanversenyre.
44/48 anonim válasza:
Végül is érthető, hogy őt küldi.
Elvégre aki idegen nyelvként tanulta annak több a fogalma a nyelvtanról mint az átlag beszélőnek. Főleg iskolában ahol le se tojják a diákok a nyelvtan- és irodalomórákat. :)
45/48 anonim válasza:
Ha valaki ismeri Marco de Leeuw van Weenen holland misszionáriust, ő gyakorlatilag tökéletesen beszél magyarul, pedig egyetem után jött Magyarországra és tanult meg. Érdemes a youtube-n rákeresni.
46/48 anonim válasza:
"a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke"
Ez vajon hogy jött ki?...
47/48 anonim válasza:
Nekem volt egy szerb csoporttársam egyetemen, aki bár a magyar többségű Szabadkáról származott, fiatal felnőtt koráig csak káromkodni tudott magyarul. Aztán pár év alatt úgy megtanult, hogy fél évig fogalmam sem volt róla, hogy nem magyar.
48/48 anonim válasza:
"El voltam megdöbbentem"
Én már azokat is csodálom, akik magyar anyanyelvű létükre képesek helyesen beszélni magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!