Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csodálja a tiszta magyarul...

Csodálja a tiszta magyarul beszélő külföldieket?

Figyelt kérdés

Általában azt hittem, hogy lehetetlen megtanulni a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke.

De egy nap hallottam, hogy egy mongol magyarul beszél... El voltam megdöbbentem és meglepődtem.

2022. márc. 8. 17:44
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
A germán nem magyar, fordítva sem igaz :)
2022. márc. 10. 09:04
 22/48 anonim ***** válasza:
0%

az 'anat' zagyvaság nélkül.

---------

Nem az ana, avagy nu, ni a zagyvaság, hanem a mi. A honnan, onnan, nál, nak, utana-ban az ana vahn, nu és ni. Ez a na indogermán, a honnan a ermán hwannan, az onnan a germán ennan, onnant ennant, nak a nak, enek, az ut-ana az ut és ana, aussen. A perzsa na és ni és a zazaki az indogermán na, ez lesz az újkurdban az eme, me, mi. Ez a mi. A mi nem rendes, irracionális, és anaval a többi hangban na vahn, így a mi az na, nu, ana.

----------------

tudod értelmezni a kérdéseket

Univerzál nyelven, libcsi nyelven, művi nyelven. Ahogy nem lehet két nyelvről se rendesen fordítani, úgy kell egy közvetítő, a művi nyelv, a kúthúra nyelvje, a kretény-libcsi nyelv, a parole szintje.

Nem a magyarból rakom, hogy anat mondasz, ha azt mondod, hogy értem, hanem ebből a nyelvből, vagy nem nyelvből.

De ezt az ért hangot nem rakom magyarul, anaval nincs. Csak er és ár gyök vahn, erni a gyökje az erednek, erny-nek, erdőnek, ernának.

Az ér daganatos, magyartalan flektálás. De én a magyaromban azt mondom és rakom hogy rakom.

Tehát nem a nyelvet rakom, anat te makogsz, hanem az unverzál nyelvet, ana olyan, ahogy a humanoid kép, emberkép.

2022. márc. 10. 09:07
 23/48 anonim ***** válasza:
0%

27/28 anonim ***** válasza:

A germán nem magyar, fordítva sem igaz :)

---------------

A germán, a protogermán a magyarhoz áll a legközelebb. A germán nem magyar, de a magyar A germán a némethez látva, vagy máshoz.

A magyar meg germán.

2022. márc. 10. 09:09
 24/48 anonim ***** válasza:
Nem, a magyar nem germán, hanem uráli, azon belül finnugor. Ezt rajtad kívül senki sem vitatja.
2022. márc. 10. 09:14
 25/48 anonim ***** válasza:

Az angol nyelvnek sokkal több köze van a germánhoz mint a magyarnak. :'D

Pedig még a 6% se éri el a germán eredetű szavak aránya az angolban.

Meg nem csak a szavakat nézik a nyelvi rokonságnál, hanem a nyelvtant, a szintaktikát, a hangváltozásokat, stb.

2022. márc. 10. 09:16
 26/48 anonim ***** válasza:
Valaki fordítsa már le ezt a halandzsázást, mert alig érteni pár szavon kívül belőle bármit is.
2022. márc. 10. 09:18
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Honnan vannak a forrásaid, te ezo-germanista? Az Ufó Magazin nyelvészeti különszámaiból vagy "most is részeg" Kati néni agymenéseiből?
2022. márc. 10. 09:23
 28/48 anonim ***** válasza:

"Árja"? Inkább ne keverjük bele az előzőszázad közepén keletkezett fajelméletet a nyelvek rokonításába.

Meg gondolom nem láttál még óangolt (vagy old english) leírva. Sőt a németül tanuló emberek szerint még valamennyire meg is értik az óangolt a németen keresztül.

Míg a magyar nyelv egyik időszakában se tudnál olyan pontot mutatni ahol a két nyelv (a németed és a magyar) képes lett volna megérteni egymást.

2022. márc. 10. 09:26
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
09:26-os: ezzel nem fogod tudni kizökkenteni :) fejébe vette, hogy a népetimológia bizonyító erejű a nyelvrokonságban, és kész :D az, hogy se a szinkrón, se a diakrón nyelvészet nem így működik, az eddig se zavarta.
2022. márc. 10. 09:27
 30/48 anonim ***** válasza:

Nem baj. Addig se unatkozom amíg ezt a félnótást "hallgatom". :D

2022. márc. 10. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!