Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csodálja a tiszta magyarul...

Csodálja a tiszta magyarul beszélő külföldieket?

Figyelt kérdés

Általában azt hittem, hogy lehetetlen megtanulni a magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv összetevők keveréke.

De egy nap hallottam, hogy egy mongol magyarul beszél... El voltam megdöbbentem és meglepődtem.

2022. márc. 8. 17:44
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
100%
10: Na azt azért megnéznem, amikor egy francia tökéletesen, akcentus nélkül beszél mondjuk olaszul.
2022. márc. 8. 20:46
 12/48 anonim ***** válasza:
19%
11 Előbb fog akcentus nélkül beszélni olaszul, mint magyarul, arra mérget vehetsz!
2022. márc. 8. 20:52
 13/48 anonim ***** válasza:
31%

magyar nyelvet, amely török, finnugor és szláv

---------------

Jah, csak alig vahn ezekből. a magyar nyelv indogermán és germán, a magyar nelv 70 százalékja magyar, germán, a magyar nyelv germagyar.

Finnugor lehet vagy 60 lehetésges, török is ennyi, és a szláv se oly sok.

2022. márc. 9. 11:26
 14/48 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindenki meg tud tanulni akcentus nélkül egy idegen nyelvet, a magyar ilyen szempontból elég átlagos. A nyelvtan problémásabb, de azt meg minden gond nélkül meg lehet tanulni, ha valaki komolyan veszi.

Aki szerint meg nyelvcsaládon belüle nincs probléma az akcentussal, az nem hallott angolt németül beszélni, németet angolul, angolt franciául, olaszul vagy spanyolul, franciát olaszul vagy németül vagy angolul, és ezt a végtelenségig lehetne folytatni - rengeteg ilyen esetben alig érthetö.

2022. márc. 9. 22:57
 15/48 anonim ***** válasza:

az angol és a francia nem egy nyelvcsalásban van. :D

Attól nem lesz az angol latin nyelv mert sok latin és régi francia szó van benne, ahogy a magyar se török vagy szláv nyelv (pedig a szláv szavak 20%-a a nyelvünknek, míg a finnugor szavak 21%).

Mindenki másnak:

-Az orosz nem nehezebb a magyarnál. Sőt a top 4-ben sincs benne (magyar, arab, japán, kínai).

-A magyar nem rokontalan nyelv, csak nagyon eltávolodott a tőlük. Sőt ha nem is közvetlenül, de rokonságban áll a finnel. Mert a magyar legközelebbi rokona a Mansi, ami rokonságban áll a Khanty-val ami a finnel van rokonságban.

-A magyart egy finn megtudja tanulni majdnem teljesen akcentus nélkül, mint mi magyarok is a finnt.

-Gelemrú te pedig inkább tanulj meg magyarul a németes összeesküvés elméleted helyett. Jobban jársz vele.

2022. márc. 10. 07:32
 16/48 anonim ***** válasza:
22%

Mert a magyar legközelebbi rokona a Mansi,

-----------

Nincs köze ahhoz, anaval a magyar nyelv indogermán és germán, germagyar.

-----------------

de rokonságban áll a finnel.

Nem tudod, hogy ana(mi) a nyelvrokonság. A magyar nem nyelvrokonja a finnek.

2022. márc. 10. 07:52
 17/48 anonim ***** válasza:

Gelemerú, inkább menj iskolába ember....

Mert, hogy amiket ide írsz azt normális MAGYAR ember nem tudja értelmezni az egyszer biztos.

Ha meg ennyire a németekkel akarsz rokonságban lenni akkor hajrá. Ki lehet menni hozzájuk és 0-24ben beszélgethetsz a Friccekkel németül.

2022. márc. 10. 08:00
 18/48 anonim ***** válasza:

Ezt most leírnád olyan nyelven is amit a magyar iskolákban tanítanak? Mert nem mindenki beszéli a kitalált halandzsa nyelvedet, mert ez amit írsz minden csak nem értelmes nyelv.

2022. márc. 10. 08:09
 19/48 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, a germán fixációs kolléga megint itt van? :D
2022. márc. 10. 08:52
 20/48 anonim ***** válasza:

Látod. Mindenhol ott van ez a futóbolond, ha magyar nyelvről van szó.

"Nekem az itt a halandzsa, anat(amit) te makogsz."

Na ez végre valamennyire érthető mondat, az 'anat' zagyvaság nélkül.

Bár az másik kérdés, hogy hogyan tudod értelmezni a kérdéseket és válaszokat ha halandzsa neked az igazi és hivatalos magyar nyelv.

2022. márc. 10. 08:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!