Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mást is irritál az indiaiak...

Wannabeapro kérdése:

Mást is irritál az indiaiak angol akcentusa?

Figyelt kérdés

Én konkrétan annyira nem tudom hallgatni, hogy ha YouTube-on ne adj isten belefutok egy indiai által készített valami tutorial vagy unboxing videóba azonnal bezárom.

Szerintetek kiknek van a legidegesítőbb angol akcentusa?

2022. márc. 5. 13:18
A kérdező szavazást indított:
Indiai
Spanyol
Francia
Magyar
Orosz (szláv)
Brit (a túlzottan előkelői)
Német
Piréz
Más
22 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem a szigetországi akcentus vadabb. Legalábbis, nem mondom, hogy hú, de király vagyok angolból, de azért egy C1-es nyelvvizsga valószínűleg izzadás nélkül menne, de amikor mondjuk nézek egy sport podcastet, mondjuk Angol-Skót-Ír-Walesi vendégekkel, hááát, azért vannak gondok.
2022. márc. 5. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Az indiait is nehezem értem, de ami számomra a legvadabb, az a kínai. Nagyon utáltam, amikor az előző munkahelyemen az ottani ügyfelekkel kellett telefonon egyezkednem. Ahhoz képest a skót account managerünk szinte szépen beszélt :D
2022. márc. 5. 14:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Engem a nigériai jobban zavar. Érthetetlenebb is. Az indiaiakban azt nem értem, hogy mit jelent az, amikor függőlegesen ingatják a fejüket.
2022. márc. 6. 00:16
 4/10 anonim ***** válasza:

#3,

Marmint bologatnak? Minden nyelven “igen “-t , helyeslest jelent.

2022. márc. 6. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
2022. márc. 6. 15:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, főleg ha olyan erős, hogy konkrétan nem lehet érteni, amit mondanak. A brit szerintem sokkal érthetőbb.
2022. márc. 7. 08:09
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
A magyar jobb ?
2022. márc. 17. 22:48
 8/10 anonim ***** válasza:
7-es: Engem a magyar sokkal jobban irritál, mint az indiai.
2022. márc. 18. 13:13
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

Az indiai, bangladeshi és pakisztáni kb. egyforma, engem nem irritál, hanem szimplán vicces. Ami viszont zavar, hogy mellé halkan beszélnek. Szoktam is utánozni egyik legjobb haveromnak őket. Ha nem figyelek még az oldalról biccentő fejrázást is használom.

A nigériai/kenyai angol nekem teljesen érthetetlen, lassan és nagyon vicces hanglejtésben beszélnek.

Ami viszont irritál, mikor elvileg felsőfokú angol tudással rendelkező magyar, igazi magyaros akcentussal beszéli aaz angolt vagy magyarról tükörfordít angolra, figyelmenkívül hagyva hogy az adott magyar kifejezés angol megfelelőjének utánanézne.

2023. jan. 16. 21:23
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ez vicces, nem zavaró.

A zavaró csak az, amikor jön pár lilahajú transzi és előadják, hogy ezen nevetni "ajvé, mekkora ráccizmus" és kitiltanak mindent, ami kicsit is mókás lenne. A világ legyen csak egy nagy libsi művészkolesz, ahol a humor nem létezik, csak a művészieskedő szarkodások.

2023. jún. 5. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!