Mást is irritál az indiaiak angol akcentusa?
Én konkrétan annyira nem tudom hallgatni, hogy ha YouTube-on ne adj isten belefutok egy indiai által készített valami tutorial vagy unboxing videóba azonnal bezárom.
Szerintetek kiknek van a legidegesítőbb angol akcentusa?
#3,
Marmint bologatnak? Minden nyelven “igen “-t , helyeslest jelent.
Az indiai, bangladeshi és pakisztáni kb. egyforma, engem nem irritál, hanem szimplán vicces. Ami viszont zavar, hogy mellé halkan beszélnek. Szoktam is utánozni egyik legjobb haveromnak őket. Ha nem figyelek még az oldalról biccentő fejrázást is használom.
A nigériai/kenyai angol nekem teljesen érthetetlen, lassan és nagyon vicces hanglejtésben beszélnek.
Ami viszont irritál, mikor elvileg felsőfokú angol tudással rendelkező magyar, igazi magyaros akcentussal beszéli aaz angolt vagy magyarról tükörfordít angolra, figyelmenkívül hagyva hogy az adott magyar kifejezés angol megfelelőjének utánanézne.
Szerintem ez vicces, nem zavaró.
A zavaró csak az, amikor jön pár lilahajú transzi és előadják, hogy ezen nevetni "ajvé, mekkora ráccizmus" és kitiltanak mindent, ami kicsit is mókás lenne. A világ legyen csak egy nagy libsi művészkolesz, ahol a humor nem létezik, csak a művészieskedő szarkodások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!