Melyik angol nyelvjárás, nyelvváltozat a kedvencetek?
Nekem az estuary english és a scottish english a kedvencem :-)
Estuary alatt a nem cockney jellegű dél-angliai nyelvváltozatot értem. Igazából hasonló a cockneyhoz, csak kevésbé tróger módon beszélnek.
#2: A glasgowit egész biztosan, rohadt nehéz megérteni. Az edinburghi vagy aberdeeni(főleg az aberdeeni) már egészen követhető, ha jól tudom.
#5: A patois/patwah szerintem már külön nyelvnek minősül. Én is szeretem a hangzását, de felirat nélkül valahogy nemigazán értem :-)
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat, várom a továbbiakat is. Az amerikai változatot szereti valaki?
Nekem az amerikai jobban "bejön", aminek egyszerű az oka: Amerikaiaktól tanultam meg angolul, ahhoz az angolhoz vagyok szokva.
A kedvencem a Midwest régióban beszélt angol.
Posh és Geordie.
Meg az ausztrál <3
British, London and south vagy south west area leginkabb, Cockney nagyon fun, Valamint az ir accentus es north is edekes, szeretem az idetlen dallama miatt.
Az amerikai ghetto nyelvet nem szeretem es nem is nagyon ertem.
Tik tokon van egy mixed race no, British englisht tanit. vele tudnek legjobban azonosulni nyelvileg. "How_to_British"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!