Ausztriában melyik tartományokban a legnehezebb megérteni a nyelvet? És hol a legkönnyebb?
Ausztriában totálisan máshogy beszélik a németet, mint Németországban, ezért véleményem szerint nem olyan könnyű megérteni annak, aki az iskolában tanulta a nyelvet. De a nyelvhasználat tartományonként változik még az országon belül is. Mit gondoltok, hol a legnehezebb és hol a legkönnyebb megérteni a helyi nyelvet?
Én azt hallottam, hogy a tiroli és a stájerországi a legnehezebben érthető, míg a felső-ausztriai és a salzburgi viszonylag könnyen érthető.
Mit gondoltok, ez nagyjából megállja a helyét?
(Bécset azért hagytam ki, mert ott a sok bevándorló miatt alapból kicsit árnyaltabb a helyzet, meg tapasztalataim alapján egy nagyvárosban mindig kicsit tisztábban beszélnek az emberek, mint egy kisebb településen.)
Legnehezebb: Voralberg
Legkönnyebb: bécs vagy burgenland
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!