Nehéz a német nyelv?
Most kezdtük tanulni a sulibaan és 1. órán azt hittem megörülök annyira nehéz volt:S Tényleg ilyen nehéz lesz továbbra is?
Nem tudtok vmi oldalt ami segit a kiejtésben,helyesirásban stb..?
Van nyelvérzéked?
Szerintem az angolnál egy fokkal nehezebb. A kiejtés az első hónapban berögzül, szerintem. (nálam is így volt) A helyesírást be kell vágni. :D
Nehéz-e? igen iszonyat nehéz.
èn elöször angol nyelvterületen éltem, ragatd rám az angol egy év alatt megtanultam.
majd férjhez mentem a német páromhoz, így németországba költöztem és itt elkezdtem intenzíven németül tanulni.
ennyit az angollal nem küszködtem.
amit ajánlok hogy tanuld a szavakat. a nylevtan bödület nehéz. de ha nagyon sok szót tudsz akkor azért egyszerübb lesz mondatot formálni.
vegyél olyan német képes szótanuló könyvet, ahol ott a kép és mellette a szó. tüz ki magadnak egy témát és tanuld meg a szavakat. ne keseredj el, mert az iskolában van egy tematika ami szerint haladnia kell a tanárnak még akkor is ha semmit nem értesz belöle. de ha minél több szót megtanulsz sokkal egyszerübb lesz.
Nem nehéz.
Az angol sokkal nehezebb.
Szerintem ez relatív, hogy nehéz-e egy adott nyelv, vagy nem.
Én azt mondom, hogyha már tudod a nyelvtant (amivel vért lehet izzadni) utána könnyű dolgod lesz, mert a szavakat elég könnyű megjegyezni, s utána már könnyedén alkotsz szövegeket.
Én már 15 éve ezzel a nyelvvel foglalkozom, óvodában kezdtem el elsajátítani, és azóta nem szabadultam tőle, ezért nekem nem okozott nagyobb nehézséget...ezért mondtam, hogy relatív..
most gondolom 9. osztályos vagy, így kicsit nehezebb lesz elkezdened, de ha van nyelvérzéked, hamarosan gyerekjáték lesz. A lényeg, hogy rengeteg szót próbálj meg elsajátítani, mert az a nyelv alapja. (tanárok is ezt fogják sulykolni, hogy szótanulás, szótanulás...ezért azt javaslom, feküdj rá..) De alapból ragadni fognak rád a szavak..
Amint itt előttem említették, hogy ha valaki német után kezdi el tanulni az angolt is, annak a második nyelv könnyű lesz. Ha az angol után kezdi el valaki a németet, annak viszont nehezebb dolga lesz. Ez valóban így van.
Sok sikert Neked, és a többi nyelvtanulónak!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!