Voltak-e olyan szavak gyerekkorotokban, amiket rosszul tanultatok meg, és után még viszonylag hosszú idő eltelt, mire erre rájöttetek?
#18 Köszi, végre le mit mondanom azoknak, akik letoltak, hogy nincs olyan, hogy muslinca, csak muslica. :D
Eszembe jutott még egy: óvodában mindig úgy értettem, hogy az óvónéni "népsorolvasást" tart (nyilván névsorolvasásról volt szó).
Vannak gyerekkori hibák, azokat hamar javítottam, pl:
Jója - Jóga
Alkovolista - Alkoholista (Ne kérdezzétek honnan szedtem ezt a szót oviban)
Csigó kávé - Chibo márkára gondoltam
Rotling - Rotring
Fufru - Frufru
Volt olyan, amiről a helytelenül beszélő gyerek ismerősöm meggyőzött hogy az úgy van, Pl én mondtam, hogy krumpli, ő meg meggyőzött, hogy kumpri és én mondom rosszul. Ugyanez a muslica, muslinca, bár ezek szerint a muslinca is helyes.
Volt egy jogi kifejezés amit nem olyan rég jöttem rá hogy végig rosszul olvastam. Ártatlanság vélelme helyett védelme.
Muslica és muslinca mindkettő helyes. Meg a törölköző - törülköző is. Sőt, a hegyző is, Baranyában kb mindenki így mondja.
Én a bonyolultat mondtam úgy kiskoromban, hogy bonyorult.
Propaganda helyett propabanda :).
Szaft helyett zaft (anyukám mai napig így mondja)
Fals hang helyett farcs.
20!
Ezen,hogy mindenki érdi, jópár perce nevetek :) XD!
Akinek nem esne le a poén: Ez az "érdeklődni" szó rövidítése (érd. :)
"darázs tészta"
18 évesen mondta el anyám, hogy az darás tészta 🤣🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!