Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolul a "male/female" szó...

Angolul a "male/female" szó sértő?

Figyelt kérdés

Magyarul szerintem sértő lenőstényezni/hímezni valakit, de mintha az angoloknál ez lazábban lenne kezelve.

Sértő náluk, vagy nem?

2021. okt. 26. 10:22
A kérdező szavazást indított:
Sértő
Nem sértő
29 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Ez nem nöstény meg hím jelentésü. hanem nőnemü meg hímnemü, ami egész másként hat.
2021. okt. 26. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Many women choose a female gynecologist = Sok nő női nőgyógyászt választ.

The victim of the accident was a male. = A baleset áldozata egy férfi volt.

Ez nem sértő, mert nem

hím/nőstény hanem férfi/nő jelentéssel bír.

Viszont az ilyen pua, incel fórumokon egyértelműen degradáló szándékkal használják ezeket a szavakat.

2021. okt. 26. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A female nőneműt, a male hímneműt jelent, köze sincs ahhoz, amiről te írsz. A #2-es írt pár példát amikből egyértelmű, hogy nem sértő szándékkal használják ezeket.
2021. okt. 26. 10:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Náluk ez a hivatalos megnevezés a nemekre, egyáltalán nem azt jelenti, mint a magyarban a hím meg a nőstény. Legfeljebb egy nem bináris ember vagy hasonló veheti sértésnek.
2021. okt. 26. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
A légitársaságok szerinted becsmérlik az utasaikat, amikor a leszállókártyán be kell jelölni, hogy ők male vagy female? Hím és nőstény állatokra használatos. A male és female emberekre is. Jó lenne, ha nem ragadnál le a szótár első soránál.
2021. okt. 26. 12:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nem vagyok profi angolos, ezért inkább megkérdeztem.

#5 Jó lenne, ha legalább megpróbálnál normális hangnemben kommentelni. Én nem írtam neked semmi rosszat, hogy így válaszolj.

2021. okt. 26. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
36%
Téged valószínűleg az zavart meg, hogy a magyarban nem csak nyelvtani nemek nincsenek, de még a he/she féle különbségtételt sem alkalmazzuk.
2021. okt. 27. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!