Ebben a mondatban miért ezt az igeidő használják?
Sziasztok! Olvastam egy angol könyvet, amiben ez a mondat volt : All my life I have been suffering.
Ez present perfect continous. Maga a szituáció az volt, hogy 2 ember 12 év után újra találkoztak. Viszont a srác aki ezt mondta arra kérte a másikat, hogy ölje meg, mert nem akar tovább élni hiszen már mindent és mindenkit elvesztett. Viszont a másik srác nem akarta ezt, mert csak látni akarta ennyi idő után, így fegyvert szegezett rá a másik srác. Közben míg a fejéhez tartotta a fegyvert és mondta neki, hogy fogja a másik fegyvert és ölje meg egy rendőr megjelent és lelőtte őt. Erre a srác odarohant hozzá és kiabált hogy válaszoljon. Megköszönte a rendőrnek, mert tudta, hogy a másik srác képtelen lett volna megölni. És ekkor mondta : finally over... All my life I have been suffering.
Itt nem lett volna jobb a past perfect continous? Mert ezzel, hogy lelőtték és bele is hal éppen meg kell szűnnie a szenvedésének mivel vége. Szerintetek miért? Vagy én értem rosszul?
Szegény 1es pont megmondta a tutit: jelen pillanatra (amikor épp ezt mondja, tehát még él, és még szenved) mostanáig nem zárult le az egy idő óta zajló esemény.
Erre le felagmázza és szénné minuszozza a kérdező.
Ezért utálok én is angolos kérdésekre válaszolni, mert mindig ez a "hála".
Utolsó!
Egyetlen kérdést sem pontoztam semmivel!
Nem volt célom flegmázni, eleve az előző válaszoló írt sértőbb dolgot.
Én hálás vagyok ha normális válaszok érkeznek. Ő írta a kérdések felét, de nekem ezt honnan kéne tudom? Egyszerre ő írkal "ne zavartasd magad" hasonló dolgokat. Nem volt célom megsérteni, de ezzel most nem igazán szeretnék foglalkozni, mert szerintem nem számít.
Mindenesetre köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!