Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik angol igeidőket használ...

Melyik angol igeidőket használják leggyakrabban kint Angliában?

Figyelt kérdés

Jövőre szeretnék kint dolgozni,és az érdekelne,hogy mik azok az igeidők amikkel azért az elején el lehet boldogulni?

Mert azt hiszem a többi nyelvtani része az angolnak az inkább kint fog bennem rögződni.Szóval tudnátok tanácsolni nekem valamit?Esetleg aki kint volt már...

Köszönöm a válaszokat előre is! :)

2012. júl. 21. 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Ha Angliába mégy, ismerni kell mindet. Ha Amerikába mégy, úgy egy jelen, egy múlt, egy jövővel elboldogulsz :)
2012. júl. 21. 11:14
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Igencsak ugyanazokat, mint Amerikában, ha tanultál angolt, akkor bizony, azokat, amiket tanultál.

Előbb fölsoroltam őket, de itöröltm, mert rájöttem, hogy mind kell :D A Future Perfect Progressive mndjuk nem fordul elő valami gyakran, de akkor is jó tudni, előjöhet.

Tehát azt tancsolom, hogy tudd mindet, ha érted a logikáját, egyáltalán nem egy bonyolult dolog. Mondjuk az, hogy valaki tudja az igeidőket, még nem elég. Fontos a nyelvtan, ha nem tudod, jóval nehezebb dolgod lesz.

2012. júl. 21. 11:19
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Az első válaszoló sem tanult angolul soha. Ha tanult, akkor hétszentség, hogy nem tud, és az amerikai angolról annyit vagy kevesebbet tud, mint az átlag amerikai a magyarról...
2012. júl. 21. 11:20
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Én most szereztem be egy angol társalgási zsebkönyvet.

ASSIMIL Társalgási Zsebkönyv

Ez a kis könyvecske azt írja:

"Jóval több gondot szokott okozni az angol igeidőknek a magyartól teljes mértékben idegen rendszere, mely külön fejezetet érdemelne.

Az elkövetkezendőkben azonban csupán a beszéd során leggyakrabban előforduló négy igeidő ismertetésére szorítkozunk:

1. jelen idő

/Egyszerű alak

Folyamatos alak

2. múlt idő

/Egyszerű alak

Folyamatos alak/

3. befejezett jelen

4. jövő idő

Az angol nyelv több módját ismeri a jövő idő kifejezésének. Most csak a will segítségével képzett jövő idő ismertetésére szorítkozunk.Ez nagyon hasonlít a magyar nyelvben használt alakhoz, s azonkívül is a leggyakrabban alkalmazzák.

E négy igeidő használata révén minden beszédhelyzetben boldogulhatunk."

Egyébként az én lányom két éve dolgozik Londonban és ezeket az igeidőket tanulta meg először.

A többi már ott ragadt rá.

Üdv: Ági

2012. júl. 21. 11:28
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Ági a válaszodat,és a többiekét is! :)
2012. júl. 21. 11:32
 6/10 anonim ***** válasza:

A jelenidőket mind tudni kell, sima és folyamatos múlt és jelen is kell. Viszont perfekt jövő és múlt idők nem fordulnak elő annyira gyakran, de érdemes megtanulni, főleg hisz ha már ismered a perfekt jelent, akkor nem nagy szám azt jövő időbe vagy múlt időbe tenni. "Going to" viszont gyakori szerintem.

De igazából perfekt igeidőket nem kell használnod (bár britek jobban ragaszkodnak, ahhoz, hogy already, ever stb után perfekt jön), de meg kell tudnod érteni.

2012. júl. 21. 11:40
 7/10 anonim ***** válasza:
22%
Miért kell válogatni? Tudni kell mindet! Amiket itt nem ajánlottak a "nagyokosok", azokat nem is fogod megtanulni?
2012. júl. 21. 11:45
 8/10 webnyelv ***** válasza:
68%
A folyamatos és a folyamatos-befejezett jövő elég ritka. Azért is, mert a folyamatos főleg időhatározói mellékmondatokban fordulna elő, de akkor meg jövő idő helyett jelen időt kell használni.
2012. júl. 26. 18:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én tanácsom az, hogy indulásnak mindenképpen az "alap" igeidőket - ha lehet így nevezni - tanuld meg (gondolok itt a múlt, jelen, jövő idő egyszerű formáira), aztán pedig ahogy tudod, tanulgasd a többit is! Ahhoz, hogy elindulj, elég lesz az alap is, nem kell pl.: szenvedő szerkezet, meg hasonló nyalánkságok. Azt majd idővel... :)

Viszont ami a legfontosabb: SZÓKINCS, SZÓKINCS és SZÓKINCS!!!

Ugyanis hiába mész ki, és tudod a nyelvtant, ha nem tudod magad kifejezni, vagy nem érted meg, amit mondanak! Tudom, hogy itt konkrétan csak a nyelvtanra kérdeztél rá, de nagyon sok brit angol beszédű filmet/videót/műsort nézz, mert könnyen hanyatt eshetsz, ha kimész (és esetleg nem voltál még kint), és először szembetalálkozol egy angollal! "Kicsit" másképp beszélik az angolt, mint az amerikaiak, vagy a hangosszótár! :D

2012. júl. 30. 09:39
 10/10 anonim válasza:
49%

"Amiket itt nem ajánlottak a "nagyokosok", azokat nem is fogod megtanulni?

nem tudsz olvasni te másik marha nagyokos?? Azt írta, hogy kint szedi össze a többi tudást. így jó lesz, vagy kérjen tőled előtte engedélyt, hogy kimehessen? eszem megáll...

2016. márc. 16. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!